economia

Acord entre Govern, patronal i sindicats per mantenir 200 mil llocs de feina

Reclamen a l'estat prolongar els ERTOS sis mesos més

Acord+entre+Govern%2C+patronal+i+sindicats+per+mantenir+200+mil+llocs+de+feina

El plantetjament de Govern, els sindicats i la patronal és mantenir el lloc de feina dels 200 mil treballadors de les Illes dels sectors més perjudicats per la crisi sanitària: l’hoteleria, el comerç, la restauració i els transports. Per això, reclamen al Govern central prolongar a les Illes els expedients de regulació temporal d’ocupació per mantenir la protecció que ofereix a treballadors i empreses.

Dins aquest acord, també s’ha consensuat poder transformar els ERTOs per força major en ERTOs per força productiva mantenint els mateixos avantatges. Si no ho fa l’Estat, el Govern es compromet a finançar crèdits als empresaris per poder pagar les cotitizacions a la Seguretat Social. El Govern diu que, si no es prolonguen les proteccions en aquests sectors, la gent acabaria a l’atur amb menors prestacions.

Els sindicats i la patronal també estan d’acord a ajornar un any les pujades salarials previstes als convenis d’hoteleria, el comerç i els transports.

Armengol afirma que ja tenen un esborrany de desconfinament per presentar a l’Estat. Entenen que aquí es poden fer alguns plantejaments diferents en tractar-se d’unes Illes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Dos hotels de Menorca aprofiten el decret de mesures urgents contra la Covid per ampliar instal·lacions

Es tracta del Blue Room Rafalet de Sant Lluís i l’agroturisme Llimpet, a Alaior

Ja hi ha data pel retorn dels creuers nacionals a Balears: el 17 de juny

Un vaixell de la companyia TUI ha demanat autorització oficial per atracar a Palma procedent de Màlaga aquest dia. Els...

L’esperança de la temporada: “Confiam que el Regne Unit qualifiqui les Balears com a destinació segura”

La directora general de Turisme, Rosana Morillo, defensa que se segueixin demanant proves PCR als viatgers que venen de fora

El Govern i la CAEB aposten per la col·laboració publicoprivada

L'executiu farà públic un document que marcarà el full de ruta per ajudar l'enfocament dels que optin als fons europeus