economia

Acord entre Govern, patronal i sindicats per mantenir 200 mil llocs de feina

Reclamen a l'estat prolongar els ERTOS sis mesos més

Acord+entre+Govern%2C+patronal+i+sindicats+per+mantenir+200+mil+llocs+de+feina

El plantetjament de Govern, els sindicats i la patronal és mantenir el lloc de feina dels 200 mil treballadors de les Illes dels sectors més perjudicats per la crisi sanitària: l’hoteleria, el comerç, la restauració i els transports. Per això, reclamen al Govern central prolongar a les Illes els expedients de regulació temporal d’ocupació per mantenir la protecció que ofereix a treballadors i empreses.

Dins aquest acord, també s’ha consensuat poder transformar els ERTOs per força major en ERTOs per força productiva mantenint els mateixos avantatges. Si no ho fa l’Estat, el Govern es compromet a finançar crèdits als empresaris per poder pagar les cotitizacions a la Seguretat Social. El Govern diu que, si no es prolonguen les proteccions en aquests sectors, la gent acabaria a l’atur amb menors prestacions.

Els sindicats i la patronal també estan d’acord a ajornar un any les pujades salarials previstes als convenis d’hoteleria, el comerç i els transports.

Armengol afirma que ja tenen un esborrany de desconfinament per presentar a l’Estat. Entenen que aquí es poden fer alguns plantejaments diferents en tractar-se d’unes Illes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Augmenten les reserves, però cal ser prudents

Segons Tomeu Bennassar, CEO de Logitravel, s'està reactivant la demanda perquè "teníem un punt de partida molt baix"

Més d’un centenar de ciutats europees ofereixen vols a les Illes per a principis de juliol

A mesura que avancen les hores, les companyies amplien les connexions amb les Balears