X

PP i Vox signen finalment un acord programàtic a l’Ajuntament de Palma, però la ultradreta no tendrà regidories

Vox sí que entrarà a formar part dins els òrgans de l'administració local: "En l'acord es reflecteixen aspectes que constitueixen les senyes d'identitat del PP i de Vox"

07/09/2023

PP i Vox signen finalment un acord programàtic a l’Ajuntament de Palma, però la ultradreta no tendrà regidories

PP i Vox han signat aquest dijous dematí l'acord programàtic per a l'Ajuntament de Palma.

Redacció

El PP de Palma ha arribat a un acord programàtic amb Vox per governar l’Ajuntament de Palma, encara que la ultradreta no entrarà a formar part de l’equip de govern, però sí que entrarà en diferents òrgans de l’administració municipal. “Es tracta d’un acord en el qual es reflecteixen aspectes programàtics que són comuns a les dues formacions, però també aquells que constitueixen els senyals d’identitat del PP i de Vox”, assenyala el comunicat enviat, només en castellà, aquest mateix dijous el matí.

Llegeix aquí l’acord programàtic que han signat PP i Vox per a l’Ajuntament de Palma

Un dels punts importants de l’acord és la modificació de l’estructura de l’administració municipal executiva i les competències delegades de batlia, en què Vox formarà part de diferents òrgans municipals. En aquest sentit, l’acord diu que es reactivarà la subcomissió municipal de Control Pressupostari, la qual serà presidida per un regidor de Vox.

Amb tot, Vox es compromet a donar estabilitat al govern municipal del PP, amb Jaime Martínez com a batle, “en totes aquelles actuacions i propostes que figurin en el pacte”. Però els de Fulgencio avisen que no donaran suport a qüestions que l’equip de Martínez vulgui aprovar fora de l’acord signat: “Les actuacions per part del govern municipal que no tinguin a veure amb aquest acord no estaran subjectes a aquest compromís d’estabilitat i el seu suport dependrà del fet que responguin o no a l’esperit del pacte”.

La signatura s’ha produït avui dematí entre el batle de Palma, Jaime Martínez, del PP, i el regidor de Vox, Fulgencio Coll. Segons els dos partits, Palma es troba en una situació que cal modificar amb urgència “després de dos mandats del pacte d’esquerres nacionalista”. Afirmen que aquests canvis són sobretot per la seguretat, l’estat de les infraestructures urbanes, la neteja, la mobilitat, “i moltes altres qüestions que fan difícil la vida dels palmesans”. “Creiem que el treball conjunt entre les dues formacions reforçarà aquesta governabilitat i propiciarà els canvis que demanden els ciutadans de Palma”, diu el comunicat.

Notícies relacionades >

07/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris