societat

Les Illes superen la barrera dels 200 morts en sumar-ne dos més en les darreres hores

El total de víctimes mortals és ja de 201 persones i els contagiats sumen 1.929


Les Illes Balears registren dos mort més amb coronavirus en les darreres 24 hores, segons les dades facilitades pel Ministeri. El total de víctimes a l’arxipèlag és ja de 201 persones. Els contagiats per aquesta malaltia sumen 1.929, són vuit positius més que ahir. En les darreres 24 hores, han rebut l’alta 24 pacients. El total de curats és de 1.345. Per una altra part, 169 pacients han ingressat a la Unitat de Cures Intensives dels diferents centres hospitalaris de les Illes. En les darreres hores, s’ha registrat un ingrés més. A escala nacional, s’han registrat 754 casos nous de coronavirus i 213 morts en 24 hores. 

Per hospitals i per Illes

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca hi ha 213 persones hospitalitzades, 41 de les quals es troben en unitats de cures intensives. 233 persones reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus (UVAC). Cal recordar que no totes les persones que estan sota el seguiment de les UVAC són positives en SARS-CoV-2. A Menorca, hi ha 6 persones hospitalitzades (5 a l’UCI). També hi ha 3 persones en seguiment per part de les UVAC. A Eivissa, són 28 les persones hospitalitzades (5 a l’UCI). Altres 7 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i a Formentera.

339 professionals infectats

Des que va començar l’epidèmia, s’han detectat un total de 339 casos positius entre els professionals que fan feina en els centres sanitaris, el 17 % dels 1.929 casos que s’han detectat en total a les Illes fins ara. De tots aquests casos, a hores d’ara hi ha 84 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa el 0,5 % dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears. Un total de 153 estan en vigilància activa.

La situació a les residències

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, respecte del darrer informe, els centres han notificat dos casos positius nous entre els treballadors i cap entre els usuaris. Ara mateix, hi ha 128 usuaris amb contagi actiu per coronavirus, d’altres 123 han superat la infecció i 82 han mort. Pel que fa als treballadors, 57 són positius actius i 97 ja s’han curat.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, no hi ha canvis respecte dels darrers dies: ja han superat la malaltia 18 dels 20 treballadors infectats, i 35 dels 36 usuaris contagiats.

Recomanacions de la Conselleria de Salut

La Conselleria de Salut i Consum reitera la necessitat que la població segueixi les instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten.

Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o fatiga) o bé per qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079, a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer. Per a l’atenció urgent, el telèfon és el 061.

Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies i també s’ha posat en marxa un sistema d’atenció virtual a través de les xarxes socials d’atenció primària.

Igualment, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada, s’han activat la pàgina web coronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionats amb la informació que conté aquesta pàgina.


Tota la informació sobre el coronavirus

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Èxit en la primera fira de la cervesa artesana de Can Picafort

La localitat ha estat també l'espai escollit perquè els jutges tastin algunes de les cerveses que participen a la sisena...

Exitosa fira de les oportunitats a Felanitx

Els venedors que hi han participat han aprofitat per treure tot l'stock pendent de vendre a l'estiu

Arranz insisteix en el certificat covid per eliminar restriccions a l’hostaleria i a l’oci nocturn

La mesa de diàleg social revisarà les mesures anticovid demà dilluns

El gener caduquen les primeres vacunes contra la covid emmagatzemades a Mallorca

Les dosis expiraven a l'octubre, però el Ministeri de Sanitat i els fabricants han esbrinat que es poden allargar tres...