societat

Actualitzada la cartografia aèria de les Illes amb millores tecnològiques

Per primera vegada han emprat intel·ligència artificial

Actualitzada+la+cartografia+a%C3%A8ria+de+les+Illes+amb+millores+tecnol%C3%B2giques

L’ens públic responsable de la cartografia i la informació territorial, el SITIBSA, actualiza la fotografia aèria oficial de les Illes després de quatre anys i ho fa amb una grau de resolució mai assolit fins ara. La fotografia aèria permet conèixer millor el nostre territori i s’usa tant en el sector públic com en el privat.

L’ortofotografia és una eina bàsica i imprescindible per a conèixer un territori. A les Illes no s’actualitzava des del 2015, però entre el 2018 i el 2019 es va dur a terme la fotografia aèria oficial amb la millor resolució mai assolida.

Un dels canvis més visibles és el pas del torrent de ses Planes per Son Carrió després de la torrentada del 2018. També és una eina útil per analitzar canvis provocats per l’home com ara els teixits urbanístics i urbanoturístics. Les bases cartogràfiques de les Illes està disponibles per a tota la ciutadania des de l’any 1956 i fins ara. Per la qual cosa la poden emprar per detectar i localitzar possibles irregularitats.

El SITIBSA veu imprescindibles les actualitzacions per poder avançar en millores mediambientals, educatives i socials. També són de gran utilitat per al sector privat com ara consultories ambientals o enginyeries.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Més de 2.000 persones esperen fer l’examen pràctic del carnet de conduir

S'espera que d'aquí a tres setmanes es puguin començar a presentar a les proves pràctiques els primers alumnes

El darrer balanç: un mort més, 7 positius més, 9 casos actius menys i 15 curats

El total acumulat és de 224 morts. Ahir es varen verificar 7 casos nous i, per tant, l’acumulat avui és...

S’aixequen les franges horàries per als nins i per a fer esport a totes les Illes

Els infants i els esportistes no professionals podran sortir dels seus domicilis a qualsevol hora sense límit de temps ni...

Queixes del veïnats de Palma per l’incompliment dels horaris de les terrasses: “Les patrulles policials no fan complir la normativa”

El batle de Palma, José Hila, assegura que tot i que s'han ampliat 500 terrasses no s'han detectat incidències