X

Adeu a Foto Raymar i a sis dècades retratant la gent, els paisatges i els costums d’Eivissa

Les mostres d'estima que rep Rafa Domínguez aquests dies són la millor medicina per vèncer la tristor pel tancament del negoci

09/02/2024

Esther Matutes

Han estat sis dècades de vida de Foto Raymar, en què en Rafa, i abans, son pare i el seu besoncle, han estat testimonis, a través de l’objectiu, de l’evolució de la història i la societat d’Eivissa.

En Rafa va fer feina de fotoperiodista a Diario de Ibiza, on va aprendre dels grans. I després, a la dècada dels 90, agafà el relleu de son pare i quedà al capdavant de la botiga. Tot aquest llegat familiar, tant de fotografies com de material, el dona ara a l’Arxiu d’Imatge i So del Consell d’Eivissa, en una mostra més de la seva generositat.

Ha estat testimoni de la “democratització” de la fotografia, i també de la digitalització, a més del declivi del comerç local. Però, a més, les circumstàncies personals l’obliguen a tancar, això sí, amb un bon regust de boca. “Estic aclaparat per les mostres d’estima que estic rebent. Estic encantat de tenir un comiat tan generós”, explica.

Perquè demostra en cada por la passió per la seva professió. “És fantàstica”, diu. Ara, podrà continuar fent fotos, però només les que a ell li venguin de gust.

09/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris