X
15

Les BlackBerry s’acomiaden: adéu a les precursores dels telèfons intel·ligents

L'empresa canadenca ja no en garanteix les funcions de dades, trucades telefòniques, missatges de text i trucades d'emergència "fiables"

05/01/2022

Les BlackBerry s’acomiaden: adéu a les precursores dels telèfons intel·ligents

Els telèfons BlackBerry desapareixen. Tots aquells amb sistemes operatius 7.1, 10 i PlayBook 2.1, o previs, no funcionen des d’ahir, després que la companyia canadenca hagi decidit cessar el seu servei.

El 2015, BlackBerry va deixar de banda la producció de telèfons per transformar-se en una companyia especialitzada en software. A partir d’ara, ja no en garanteix les funcions de dades, trucades telefòniques, missatges de text i trucades d’emergència “fiables”.

BlackBerry, inventora dels telèfons intel·ligents

Abans de l’aparició dels iPhones d’Apple, BlackBerry ja dominava el mercat dels telèfons intel·ligents. Va iniciar la seva trajectòria el 1984, quan els empresaris canadencs Mike Lazaridis i Doug Fregin crearen l’empresa Research in Motion (RIM).

El 1991, RIM llançava un cercapersones (“pager”), que permetia enviar i rebre correus electrònics i altres notificacions. Aquest va ser el primer producte catalogat com a “BlackBerry”. Al 2007, quan Apple va llançar el seu primer iPhone, ja era un dispositiu molt demandat fins i tot per alts executius, famosos i polítics, pel seu teclat físic.

En el 2009, els telèfons BlackBerry suposaven el 20% del mercat dels telèfons intel·ligents. Llavors, l’empresa canadenca seguia apostant pel manteniment del teclat físic i els clients corporatius, mentre que Apple va veure major èxit en les pantalles tàctils sense teclat físic i els consumidors individuals.

Reinvenció i caiguda en picat

D’aquesta manera i amb la irrupció desmesurada dels iPhones i dels telèfons amb el sistema operatiu Android Google al mercat tecnològic, BlackBerry va veure reduïdes ràpidament la venda dels seus dispositius. Per aquesta raó, el 2013 la companyia va anunciar que canviaria el seu nom de “RIM” a “BlackBerry” per intentar rellançar els seus productes.

No obstant, només dos anys després BlackBerry reconeixia no poder competir amb Apple i Android i anunciava l’inici del procés per convertir-se en una empresa de software, deixant de produir telèfons.

05/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT