X

Adeu a les inversions en edificis amb certificats energètics F i G

Experts alerten sobre la "urgència" de la sostenibilitat a la I Jornada de la Construcció Sostenible, organitzada per l'Associació de Constructors de Balears

06/10/2022

Adeu a les inversions en edificis amb certificats energètics F i G

Les inversions en construcció estaran totalment lligades a la sostenibilitat. Ho adverteix el director executiu a Espanya del Green Building Council, Bruno Sauer. “Alguns països ja diuen que, a partir de 2026 o 2027, si un edifici no compleix amb un cert grau d’eficiència, no s’hi permetrà llogar ni vendre. Un fons internacional que vulgui invertir a Espanya no invertirà en un habitatge amb certificat energètic F o G, perquè saben que en 2 o 3 anys no tendrà valor. Com més ens posem les piles, independentment de normativa i lleis, més ens asseguram que la inversió continua arribant a Espanya”, ha assegurat Sauer.

Ha estat un dels avisos a la I Jornada de Construcció Sostenible, organitzada per l’Associació de Constructors de Balears. Els ponents han desgranat alguns dels reptes que venen; un d’ells, la formació per a tots els treballadors implicats en la construcció: des dels empresaris fins als manobres.

La Fundació Laboral de la Construcció aposta, per exemple, per un curs breu per conèixer “què fa el que tenim al costat”. Ho ha explicat el director nacional de Formació i Feina, Javier González López: “Molts dels problemes d’eficiència energètica venen de no saber què fa el que tenim al costat. Això fa que es produeixin ponts tèrmics en l’execució de les feines”. González també s’ha referit a les palanques de transformació del sector: el tema financer, la regulació, la comunicació, la innovació, la formació i el mesurament de la sostenibilitat.

Les noves ajudes procedents d’Europa també estan totalment lligades a la sostenibilitat, les quals, segons González, ha de tenir en compte tres urgències a gran escala: l’economia circular, la descarbonització i la biodiversitat.

Així mateix, la sostenibilitat de la construcció és clau per a la societat. Cada euro d’aquest sector suposa 2,7 euros per a l’economia de les Balears.

06/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT