política

El Constitucional admet a tràmit la llei balear de policies locals interins

El decret autonòmic podria vulnerar la llei nacional que determina que només poden exercir l'autoritat qui es tregui unes oposicions

El+Constitucional+admet+a+tr%C3%A0mit+la+llei+balear+de+policies+locals+interins

El Tribunal Constitucional serà qui aclareixi si el decret llei de policies locals de gener del 2017 vulnera els principis bàsics de la Llei nacional de Funció Pública, que estableix que els únics treballadors que poden exercir l’autoritat són els funcionaris que hagin obtengut plaça per oposició.

Per això, el Tribunal Superior de Justícia de les Balears planteja el dubte constitucional contra la norma autonòmica, a conseqüència de la demanda presentada pel Sindicat Professional de Policies d’Espanya. Denunciaren la convocatòria de l’Ajuntament de Llubí de constituir una borsa extraordinària de funcionaris interins per cobrir les places vacants de la Policia Local del poble.

La figura, utilitzada els darrers anys per reforçar les plantilles, sobretot a l’estiu, podria no ser legal. Dels 500 policies que estaven en situació d’interinitat fa quatre anys, han baixat a la meitat. 161 ja aprovaren el concurs d’oposició celebrat el maig passat i se n’acaben de convocar 104 places més per un nou examen.

Ara s’obre el període perquè el Congrés dels Diputats, el Govern espanyol, la Fiscalia General de l’Estat, així com el Govern Balear i el Parlament puguin formular les al·legacions que considerin oportunes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Armengol qualifica de bona notícia passar a la fase 3

Ha fet una crida a la responsabilitat, el rigor i la consciència de tota la ciutadania per continuar avançant

Formentera demana protocols concrets per regular la mobilitat entre illes

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha preguntat a Francina Armengol pels controls que es realitzaran tant als ports com als aeroports a les persones que es desplaçaran...

Els partits fan front comú a Sant Lluís per a garantir la compra pública de Sa Tanca

No volen que els 1.650.000 euros que havia de destinar-hi el Govern, es desviïn a ajudes per a la Covid

El Consell de Menorca només esbucarà un dels dos ponts de la carretera general

Les obres, que eliminaran la construcció de Rafal Rubí, es reprendran al 2021 després de 6 anys aturades