X

Adrián Martínez reivindica la pràctica artesanal en la seva obra més recent, ancorada al territori

L'artista prepara una exposició al Baluard Museu amb draps de gran format construïts amb llana autòctona que tenyeix amb elements naturals

01/04/2025

Adrián Martínez reivindica la pràctica artesanal en la seva obra més recent, ancorada al territori

34

L’interrogant va sorgir de forma natural: Què es fa amb tota la llana de les ovelles? Adrián Martínez Marí va començar a investigar fins a topar-se amb el projecte Llanatura, amb seu a Inca, que recupera llana autòctona per a usos artesanals o creatius. Amb aquesta matèria primera va començar a fer feina fa un parell d’anys. “Vaig aprendre a tenyir la llana amb tints naturals. És una tècnica antiga, m’agrada perquè agaf magranes, fulles d’olivera, escorça d’eucaliptus o arrels que trob a la mateixa finca”, explica Martínez. “M’agrada pensar en la mostra com una exposició de quilòmetre zero, els materials són d’aquí mateix”, afegeix Esmeralda Gómez Galera, la comissària de l’exposició Que la cúmbia soni més fort que els problemes, la mostra que Martínez prepara pel Baluard Museu. Explica la curadora que Martínez fa un esforç per posar en marxa la memòria que contenen aquests materials: “Els materials són vius”.

El resultat dels processos rere aquests materials pren forma com un conjunt de draps de gran format en els quals Martínez desplega la seva narrativa, que es mou entre l’humor i el territori. “El lloc on visc i treball influeix en la meva obra, trepitjar la terra i veure on estam és essencial en el procés de creació”, diu l’artista d’Eivissa. Creació artística que allarga la mà a l’artesania per visibilitzar-la en institucions com els museus.

Que la cúmbia soni més fort que els problemes podrà veure’s a partir del mes de maig al Baluard Museu de Palma.

01/04/2025

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT