X

AECC: “És clau que als malalts de càncer de les Pitiüses els vegi sempre el mateix oncòleg”

La nova especialista que s'incorpora a Can Misses no basta per evitar que metges de Mallorca hagin de viatjar cada setmana a Eivissa

17/05/2022

AECC: “És clau que als malalts de càncer de les Pitiüses els vegi sempre el mateix oncòleg”

La manca d’oncòlegs a les Pitiüses fa que els pacients de càncer d‘Eivissa i Formentera no puguin ser atesos mai pel mateix especialista. En aquests moments, Can Misses disposa d’un oncòleg a jornada completa i d’un altre amb un 75% de la jornada, quan el servei està dimensionat per a cinc professionals. Aquest mes s’incorporarà una nova metgessa, però no serà suficient per evitar que cada dia s’hi hagin de desplaçar metges de Son Llàtzer o Son Espases per passar consulta. Tampoc no bastarà per recuperar les visites presencials a l’Hospital de Formentera, que ara es fan telemàticament.

“L’assistència al malalt es manté, les consultes es mantenen, però la situació no permet que el pacient sigui atès sempre pel mateix oncòleg, un fet molt important en un procés tan complex com és un càncer”, ha considerat el doctor José Reyes, president de l’Associació Espanyola Contra el Càncer a les Balears, en una entrevista a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio.

L’entitat ha posat en marxa un programa d’incentius per fer més atractives les places de metge a les Illes. En el cas de Menorca, ja hi ha hagut professionals interessats a cobrir la de digestòleg, que permetria engegar el programa de cribratge de càncer de còlon a l’illa. “Un objectiu ara per ara indispensable”, ha dit el doctor. “En els pròxims 10 o 15 anys hi haurà una manca rellevant d’especialistes a tot l‘Estat i també a les Balears. S’ha d’aconseguir fer atractives les places a llocs que pateixen la doble o triple insularitat, com és el cas de Formentera”, ha conclòs.

17/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris