societat

Aena amplia el pla d’aïllament acústic de Son Santjoan amb 285 habitatges més

En total ja són 982 els immobles insonoritzats i altres 200 es troben en fase avançada d'execució


Aena ha informat aquest dijous, en la vintena reunió de la comissió de seguiment ambiental de l’Aeroport de Palma, de l’ampliació de l’àmbit d’actuació del pla d’aïllament acústic.

En una nota de premsa, Aena ha explicat que la comunicació s’ha dut a terme després d’haver notificat fa uns mesos als veïns de més de 2.700 habitatges que es troben dins de la petjada acústica, per la qual cosa tenen dret a sol·licitar les actuacions d’insonorització que van lligades a aquest pla.

Com a resultat, segons Aena, s’ha donat una resposta per part dels veïns que ha donat lloc a la inclusió de 285 habitatges dins del pla d’aïllament acústic, una vegada que els propietaris d’aquestes hagin acreditat el compliment de les condicions establertes per a això.

Així mateix, 59 cases es troben en fase de completar la documentació requerida per a la seva inclusió. Seguint el procediment, el pas següent serà la realització de mesuraments acústics en cadascun dels habitatges, la qual cosa permetrà determinar les actuacions que sigui necessari executar.

D’altra banda, també s’ha informat de la realització dels mesuraments acústics en 223 immobles, per a les quals s’ha determinat l’execució d’actuacions d’insonorització amb la finalitat d’assegurar el compliment dels objectius de qualitat acústica.

La realització dels tràmits anteriors han permès que Aena hagi pogut informar de l’aprovació de noves actuacions d’insonorització en 48 cases.

Finalment, l’execució de les actuacions previstes en el procediment per a l’execució del pla d’aïllament acústic de Son Santjoan, entre les quals figura la conformitat del veí amb les actuacions realitzades, ha permès la conclusió de la insonorització de 89 habitatges.

Totes aquestes actuacions han estat possibles a causa de les licitacions promogudes per Aena per a la contractació, tant de la redacció de projectes d’insonorització com de l’execució de les seves actuacions. En total ja són 982 els immobles insonoritzats i altres 200 es troben en fase avançada d’execució.

En aquesta vintena Comissió Ambiental, que ha tingut lloc en l’Aeroport de Son Santjoan, han participat representants del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, de Govern, del Consell de Mallorca, de l’Ajuntament de Palma i d’Aena.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

23 contagis nous i dos dies sense cap mort

Els curats augmenten en 132 persones en les darreres hores. En total, 54.106 persones ja han superat la malaltia. Els morts es mantenen en 733. I els casos actius són...

Janka Jurkiewicz: “Encara hi ha molts de motius perquè existeixi una jornada com la del 8M”

El confinament ha fet baixar el número de denúncies per violència de gènere, però s'han disparat les telefonades al número...

La menor incidència des de l’inici de curs: només hi ha tres centres amb grups amb quarantena, tots a Mallorca

La de l'1 al 5 de març és la segona setmana lectiva consecutiva sense casos de coronavirus entre el professorat...

D’auxiliar administrativa a pagesa: “A primera hora del matí munyo les vaques i després duc les nines a l’escola”

El 21% dels titulars de les 767 explotacions agràries de Menorca són dones, mentre que 79 finques tenen gestió compartida....