X

Aena comença a tramitar l’ampliació de l’Aeroport de Palma

L'organisme manté que es tracta d'una reordenació dels espais que no comporta un augment del perímetre aeroportuari

07/06/2019

Aena comença a tramitar l’ampliació de l’Aeroport de Palma

Noticies Actualitat

Aena ha començat a tramitar l’ampliació de l’Aeroport de Palma. L’organisme semipúblic ha iniciat l’avaluació ambiental dels 4 projectes que vol executar al principal aeròdrom de les Balears per millorar-ne la capacitat actual. Ja n’ha elaborat un document inicial que ha començat la seva tramitació per aconseguir la pertinent avaluació ambiental. En aquest document, s’hi detallen les actuacions previstes.

En total, es preveu ampliar dos dels quatre mòduls de la terminal, el vestíbul central, habilitar més zones comercials i crear una nova plataforma per estacionar-hi aeronaus. També es preveu millorar els accessos a Son Sant Joan, així com crear mil places més d’aparcaments per abonats, per autobusos, així com el pàrquing exprés. Aena ja n’ha elaborat un document inicial amb els detalls d’aquestes obres que es podrien executar al llarg dels propers 2 anys.

I és que l’entitat ja va preveure executar totes aquestes actuacions al pla d’inversions presentat fa dos anys: i per dur-les a terme va reservar una partida propera als 300 milions d’euros a executar-se fins al 2021. Uns plans que preveien que al 2021 Son Sant Joan registràs un trànsit de 28 milions i mig de passatgers i 210.000 operacions. La realitat, però, ha ensorrat totes aquestes previsions: l’any passat s’hi superaren els 29 milions de passatgers i les 220.000 operacions.

 

Aena justifica els projectes

Aena ha emès un comunicat per justificar les obres previstes al document inicial. Asseguren que “estan destinades a incrementar els nivells de qualitat i seguretat d’operadors i passatgers”. A més, mantenen que es tracta d’una reordenació de l’espai actual que no comportarà un augment del perímetre de l’aeroport. “En els casos d’ampliació d’aparcaments de vehicles, es tracta d’una compensació de places, conseqüència de les actuacions de reordenació d’espais produït per les pròpies obres de millora”, afegeixen.

 

Les entitats ecologistes, en contra

Aena públic ha remès ja una còpia a la Comissió Balear de Medi Ambient, que n’ha elaborat un document d’abast amb algunes advertències, tot i que en cap cas no són vinculants. La principal: que es tingui en compte la capacitat de càrrega de Mallorca. Les entitats ecologistes ja han manifestat el seu rebuig al projecte: el GOB ha estat el primer en alçar la veu d’alarma. Demanen al govern que assumeixi les competències aeroportuàries per evitar ampliacions com aquesta. Terraferida, per la seva banda, només hi veu interessos econòmics sense tenir en compte l’impacte ambiental que generen.

 

07/06/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris