X

Aena garanteix que la nova torre de control virtual de Menorca manté els llocs de feina

La implantació del nou sistema tecnològic continua generant debat sobre la seva fiabilitat

27/12/2019

Aena garanteix que la nova torre de control virtual de Menorca manté els llocs de feina

La futura torre de control virtual de l’aeroport de Menorca estarà com a mínim dos anys en fase de proves. La implantació del nou sistema tecnològic, però, continua generant debat sobre la seva fiabilitat. I és que els controladors aeris no tendran visió directa de la pista.

La fiabilitat de la nova torre de control que s’ha de construir a l’aeroport de Menorca torna a generar debat. Aena assegura que aquest sistema funciona en altres aeròdroms d’arreu del món. Per contra, els sindicats denuncien que això no és cert i adverteixen que implantar-lo a l’illa pot posar en perill el trànsit aeri de Menorca, en cas que hi hagi qualsevol problema tècnic.

La nova infraestructura s’ha d’habilitar a les actuals oficines pròximes a la torre de control i no suposarà cap pèrdua de llocs de treball. Malgrat no tenir visió directa de la pista, la sala virtual permet als controladors aeris o als avions operar amb major seguretat.

La Unió Europea ha triat l’aeroport de Menorca per implantar aquest sistema pioner a Espanya aprofitant que té la torre de control més antiga d’Espanya i que se n’ha de construir una de nova.

 

27/12/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT