societat

AENA instal·larà 241 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics als aeroports de les Illes

Suposarà una inversió de 2 milions d'euros


AENA ha licitat els projectes per instal·lar 241 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics als tres aeroports de les Illes. Una inversió que suposaran 2 milions d’euros. L’objectiu de l’empresa pública és el d’arribar a les zero emissions netes a tots els aeròdroms el 2040 i combatre el canvi climàtic.

A Son Sant Joan s’instal·laran 182 punts de recàrrega en un total de 12 aparcaments entre públics, d’abonats, per a treballadors d’AENA i per a companyies externes, que donaran servei a 7.100 places d’estacionament. A l’aeroport de Menorca s’implantaran 35 punts de recàrrega en tres aparcaments per un valor de 520 mil euros. I al d’Eivissa s’instal·laran 24 punts de recàrrega amb una inversió de 340 mil euros.

En total seran 241 punts de càrrega nous, que s’afegiran als 495 punts de càrrega d’accés públic a l’arxipèlag: 400 a Mallorca, 40 a Menorca i 55 a Eivissa. A més, hi ha 400 punts privats d’accés lliure a benzineres i centres comercials, entre d’altres, al conjunt de les Illes.

El conseller de Transició Energètica Juan Pedro Yllanes assegura que les Balears arribaran als mil punts de càrrega per a cotxes elèctrics a finals d’aquest any.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Miquel Àngel 07/03/2021

    Som usuari de cotxe elèctric a Mallorca, des de fa 6 anys. D’aquests 400 punts públics n’hi ha molts que no funcionen. Per exemple per Nadal vaig anar a Valldemossa i dels 6 punts de càrrega que hi ha no n’hi havia cap que funcionàs. Vaig haver de carregar a ocimax de tornada. Està molt bé que posin de nous però que facin manteniment dels que hi ha és ben necessari.

Cercador |


més contingut relacionat

Una seixantena de persones defensen, a Maó, la necessitat de la Tercera República

Ho han reivindicat durant la commemoració del norantè aniversari de la proclamació de la Segona

Homenatge a Palma pel 90 aniversari de la II República

L'acte d'homenatge s'ha celebrat a la plaça de l'Olivar sota el títol Primavera Mallorquina

Tres vehicles calcinats avui horabaixa a Palma després d’un incendi

S'investiga com ha ocorregut, però es sospita que es podria tractar d'un acte vandàlic, provocat per un grup d'al·lots.