economia

Aena licita el servei ‘personal shopper’ a l’aeroport de Palma per augmentar un 5% les vendes en un any

L'import del nou projecte, que està previst entri en funcionament aquest estiu, és de gairebé un milió d'euros

/AENA


Segons ha pogut saber IB3 Notícies, Aena ha licitat el servei de personal shopper a l’aeroport de Palma per 919.600 euros durant dos anys. El servei, que està previst entri en funcionament aquest estiu, està supeditat a un augment de les vendes de retail d’un 5% en un any, assemblant-se així a l’oferta comercial de Londres (Heathrow), Roma (Fiumicino), Frankfurt o Madrid, els aeroports més importants d’Europa. El termini per presentar projectes va acabar dia 14 de febrer i ara la licitació es troba en fase d’avaluació. Al concurs, només s’hi ha presentat una empresa: Young Promotion Apto SL/ Best Way Azafatas Congres.

El modus operandi, que ja tenen en marxa a Madrid, Barcelona, Màlaga i Alacant, consisteix en “activar l’interès” del públic objectiu (alemanys, noruecs i anglesos amb poder adquisitiu) guiant-los, sense cap cost extra, cap als 6.000 metres quadrats de tendes que hi ha dins l’aeroport de Palma.

Per això, la nova licitació crearà 16 contractacions directes noves: quatre assistents personals a jornada completa, quatre més a mitja jornada i vuit pel torn del cap de setmana. Els objectius són: dinamitzar l’oferta comercial amb promocions, “comunicar la imatge de preu competitiu de les marques”, ajudar amb la gestió dels tràmits per a devolució de l’IVA, donar visibilitat a les tendes per part dels clients més atractius, assessorar en les compres amb un servei personalitzat i gestionar el servei “Buy & Collect” amb un plus de “comoditat” pel qui paga.

Així, en haver passat el control de seguretat, un equip de professionals s’encarregarà, de 9 a 21 hores de dilluns a diumenge, “d’acompanyar i assistir” els passatgers per incitar-los a comprar (més). Ho faran en espanyol, anglès, xinès i rus. En funció de la seva disponibilitat, s’utilitzaran les pantalles d’informació als passatgers, l’app d’Aena i els suports físics i digitals disponibles: safates de seguretat, barreres, cristalleres, videowalls… per assegurar un 5% més de vendes netes en un any, sense incloure en els beneficis finals el creixement del trànsit de passatgers que es pugui produir, tal com recullen els plecs tècnics del projecte licitat per gairebé un milió d’euros.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El consum d’aigua es redueix durant el confinament

En les primeres setmanes d'Estat d'Alarma el consum s'ha reduït prop d'un 15% a Palma

Ajudes per als autònoms durant l’estat d’alarma

A tots aquests ajuts, s'hi afegeixen les línies de crèdit o d'aval que han posat en marxa organismes autonòmics com l'ISBA o estatals, com l'ICO o l'ICEX

El Fons Monetari Internacional mobilitzarà un bilió de dòlars per fer front a la crisi econòmica pel Covid-19

L'organisme alerta que la paralització de l'economia mundial abocarà el planeta a una recessió molt pitjor que la del 2008

PIMMEF reconeix que l’obertura dels negocis de temporada és una incògnita

Els afiliats que tenen obert tot l'any volen obrir al més aviat possible i reincorporar el personal progressivament