economia

Afedeco calcula que el 20% del petit comerç no podrà superar la crisi

Bars i restaurants miren amb molta d'incertesa i preocupació el moment de reobrir

Afedeco+calcula+que+el+20%25+del+petit+comer%C3%A7+no+podr%C3%A0+superar+la+crisi

La incertesa i la falta de mesures és el que més preocupa botiguers i restauradors quan pensen en l’hora de reobrir. La patronal Afedeco calcula que el 20% dels comerços no podran resistir la crisi. I a Pimeco creuen que entre un 5% i un 10% ni tan sols podran reobrir.

L’Ajuntament de Palma ha acordat l’ajuda d’un milió d’euros per al petit comerç. Però els comerciants consideren que hi fan falta més mesures, com per exemple ajudes per pagar les factures o el lloguer dels locals. També demanen que es fomenti el consum local.

Els restauradors han tengut un problema afegit: la crisi sanitària ha arribat just abans de Setmana Santa, i molts d’ells havien carregat de gènere. Això ha suposat una pèrdua econòmica molt important.

Alguns ajuntaments, com el de Palma i el de Calvià, han decidit que els locals que tenguin terrassa no paguin la taxa fins a finals d’any. Una mesura benvinguda però que consideren insuficient. També sol·liciten que no haver de pagar taxes i impostos locals i ajudes per assumir el cost del lloguer dels locals.

A més, proposen mantenir els ERTOs en proporció a la feina i els clients que puguin tenir. Perquè tenen clar que, amb la crisi sanitària, es limitarà l’aforament de bars i restaurants, com ja ha passat a la Xina.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Govern explica al sector esportiu com seran les ajudes

Aniran destinades al pagament de proveïdors i es preveu l'establiment de bestrètes per aconseguir que els doblers circulin al més aviat possible

El canvi de dates de la Fira Nàutica de Palma pot acabar als tribunals

Dues concessionàries dels amarraments es senten perjudicades

Setmana amb zero positius entre tots els passatgers internacionals arribats a les Illes

188 extrangers han passat sense problemes els controls secundaris als ports i aeroports de les Balears entre el 6 i...