X

AFEDECO calcula que tancaran la meitat dels comerços de Palma

La patronal del comerç assegura que no poden aguantar més les restriccions i que les ajudes no arriben

14/02/2021

AFEDECO calcula que tancaran la meitat dels comerços de Palma

Imatge d'arxiu d'un dels carrers del centre de Palma, amb algunes persianes dels comerços baixades.

Molts comerciants de Palma estan al límit i no descarten tancar definitivament. Els perjudicats denuncien que les ajudes no arriben i que, a més, no són suficients per garantir la continuïtat dels comerços. Així ho assegura el vicepresident d’AFEDECO, Miquel Àngel Salvà. Diu que mai no havia vist tants locals tancats al centre de la capital i per això la federació d’empreses de comerç i de serveis adverteix que poden desaparèixer la meitat dels comerços tradicionals de la ciutat.

“Al centre de Palma, ara mateix hi ha entre un 30 i un 35 per cent de negocis tancats definitivament. La nostra previsió és que a finals d’any el número de negocis que hauran de tancar de manera permanent s’enfili fins al 45 o el 50 %”, reconeix Salvà.

En aquest sentit el vicepresident d’AFEDECO assegura que el número de locals tancats al centre de Palma és inèdit i assegura que la patronal ha intentat contenir les manifestacions que volien organitzar molts comerciants. “Nosaltres, des de la patronal, hem aturat diverses manifestacions que seguien el mateix camí que les del sector de la restauració. Des d’AFEDECO hem intentat aturar-ho però hi ha companys que volen sortir al carrer perquè estan enfadats, dolguts i ho passen molt malament”, afegeix en el mateix sentit el vicepresident de la patronal del comerç AFEDECO.

I és que alguns dels comerciants del centre de Palma denuncien que les ajudes al sector no serviran per salvar els negocis del tancament. Tot i que en Xisco Miró obre cada dia la seva rellotgeria al carrer dels Oms i no preveu tancar, aquest empresari lamenta que qui realment ho passen malament són les persones que fa poc temps que han obert el negoci. “Són els emprenedors, amb empreses més joves, que s’han decidit iniciar l’activitat fa poc i deuen tenir un nivell d’endeutament molt alt; a mi personalment me sap greu que visquin aquesta situació perquè potser és el pitjor moment de la història per fundar una empresa”, lamenta Miró.

14/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT