X

API’s i arquitectes a Eivissa afirmen que la reconversió de locals en habitatge és viable perquè s’hi facilita la ventilació

Destaquen a més que el Decret d'habitatge exonera els propietaris d'oferir un aparcament 

25/10/2023

API’s i arquitectes a Eivissa afirmen que la reconversió de locals en habitatge és viable perquè s’hi facilita la ventilació

Agents de la propietat immobiliària i arquitectes d’Eivissa asseguren que, amb el Decret d’habitatge del Govern, la reconversió de locals en residencial serà molt més fàcil de fer. Soluciona, diuen, aspectes tècnicament complicats com el de la ventilació. També perquè els exonera d’oferir un aparcament per cada habitatge que aparegui.

La ventilació era un dels principals handicaps a l’hora que el propietari d’un local comercial se’n plantejàs la reconversió en habitatge, perquè en la majoria dels casos s’havia de fer per la coberta de l’edifici, cosa que ho dificultava molt tècnicament. Ara, el Decret permet que els habitatges que sorgeixin de la reconversió del local siguin d’un únic espai, de manera que facilita molt la instal·lació de la ventilació per una única façana.

Un altre aspecte important és que encara que és obligat oferir un estacionament per cada habitatge nou, amb el Decret els propietaris de locals reconvertits queden exonerats de la reserva obligatòria d’aparcament. Agents immobiliaris creuen que a Eivissa això és un arma de doble tall perquè es facilita la creació de més habitatges amb els mateixos estacionaments, quan ja és molt difícil aparcar. D’altra banda, mantenen que tenint en compte els alts preus del lloguer de locals comercials a Eivissa, el canvi d’ús en habitatge només pot interessar propietaris de locals de zones que no siguin molt atractives comercialment. Asseguren, però, que el decret és una eina per els ajuntaments, que hauran de decidir si apliquen o no el decret i a quines zones. Els consistoris d’Eivissa encara no s’hi han pronunciat.

Notícies relacionades >

25/10/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris