X

Agents de les Forces i Cossos de Seguretat protesten contra la reforma de la llei mordassa

Demanen entrar en les negociacions per pactar el nou text de la llei

24/11/2021

Agents de les Forces i Cossos de Seguretat protesten contra la reforma de la llei mordassa

Sindicats i associacions de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i cossos de la Policia Local han protestat contra la modificació de la llei estatal de Protecció de la Seguretat Ciutadana, coneguda com a llei mordassa. Davant la Delegació del Govern central a Palma ham demanat formar part de les negociacions per canviar el text de la llei. “És de sentit comú que si se fa una modificació legislativa que afecta a la funció policial, es compti amb els sindicats i associacions que representam als agents que estan al carrer”, diu Manuel Pavón, secretari del Sindicat Unificat de Policia.

Aquestes entitats no estan d’acord en que deixi d’estar prohibit fer i difondre imatges dels agents de la Policia i la Guàrdia Civil. Tampoc no veuen bé que desapareixi l’obligatorietat d’haver de comunicar determinades concentracions i manifestacions amb antelació o que es prohibeixi l’ús de les pilotes de goma per posar fi als aldarulls. El Partit Popular, Ciutadans i VOX han donat suport a la concentració.

La senadora del PP Maria Salom ha dit que la seva formació dona “suport a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil davant la modificació legislativa que vol aprovar el Govern de Pedro Sánchez, que lleva autoritat a les Forces i Cossos de Seguretat. Consideram que en aquests moments hem d’estar al costat cumpliment de la llei i de l’ordre, sino això serà un desgovern.”

Per part seva, la coordinadora autonòmica de Ciutadans, Patricia Guasp, ha dit que des del seu partit volen “una reforma consensuada de la llei de Protecció de la Seguretat Ciutadana que no atengui a interessos partidistes, com la que ha plantejat el Govern, una moneda de canvi per poder aprovar els pressupostos.”

El president de VOX a les Illes, Jorge Campos,  assegura que la reforma de la llei “deixarà indefenses les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i convertirà el país en un paradís pels delinqüents. Allò que s’ha de fer és reforçar la seva seguretat i dotar-los de més recursos”.

24/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris