economia

Agricultura convoca 17 línies d’ajuda per enfortir el sector primari

Les ajudes tenen un valor de 4.483.268,40 euros i es podran sol·licitar fins a final d'any


La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació convocarà 17 línies d’ajuda per valor de 4.483.268,40 euros per enfortir el sector primari del 30 de setembre i fins al 30 de desembre. Així ho han anunciat aquest dimecres la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, i el gerent del Fons de Garantia Agrària i Pesquera (Fogaiba), Mateu Morro.

D’acord amb la Conselleria, a les línies anuals habituals i a les estructurals, s’han sumat altres ajudes autonòmiques prioritàries, com les ajudes als escorxadors de Balears i les derivades del Pla de Xoc per al Sector Agroalimentari contra la COVID-19. Segons ha explicat la consellera Mae de la Concha durant la roda de premsa, “es tracta de línies per donar resposta i solucions als problemes més urgents que han sorgit”.

Les línies prioritàries que es convocaran són dues destinades a donar suport a les despeses corrents dels escorxadors i als projectes d’inversió en la millora de les seves instal·lacions (400.000 euros i 150.000 euros, respectivament), i una línia destinada a afavorir els processos d’integració cooperativa, finançant aportacions de capital o estudis financers i comptables (100.000 euros).

En el marc de les línies prioritàries, se’n preveuen tres més, dos de les quals deriven del Pla de Xoc per la COVID-19. Es tracta d’una línia de suport dotada amb 100.000 euros per a la desclassificació d’oli Denominació d’Origen Protegida (DOP) Oli de Mallorca i la seva comercialització per reduir l’estoc existent.

L’altra línia, amb 100.000 euros més, fa referència a la retirada de vaques velles amb més de cinc anys o que hagin disminuït la producció de llet per raons sanitàries. Finalment, es preveu una tercera destinada a millorar la posició de les explotacions lleteres amb el suport a l’obtenció de la certificació de benestar animal amb 60.000 euros.

El pla d’ajudes fins a final d’any també preveu la convocatòria de projectes pilot i d’innovació, dotada amb 1.600.000 euros, enfocada a enfortir estratègicament subsectors del sector primari, com són el de la fruita seca o l’hortofructícola.

També es publicaran altres línies previstes anualment, com de suport a projectes de recerca i beques (100.000 euros) o d’inversió i innovació en aqüicultura (150.000 euros en total), entre altres.

També es convocaran ajudes de tipus estructural, com les de suport a les parades temporals obligatòries de pesca (605.000 euros) o de suport a la contractació d’assegurances agràries per a 2021 (400.000 euros).

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Bars i restaurants tanquen abans d’hora a Fornalutx

La mesura ha estat consensuada entre l'Ajuntament i els restauradors

PIMEM llança una campanya per incentivar les compres nadalenques al comerç local

Els petits comerciants asseguren que el tracte amb la clientela és el que els diferencia de la resta

El Govern augmenta un 12% la inversió a Menorca en els pressupostos de 2021

Es preveu tirar endavant 77 habitatges protegits, noves residències, les seus de l'Escola d'Adults i el Conservatori o les reformes...

Manacor acumula pèrdues del 70 per cent arran del tancament perimetral

L'Ajuntament troba insignificants els 200 mil euros que la Conselleria de Transició Ecològica i Sectors Productius destinarà als municipis que...