societat

Agricultura envia un vídeo de Miquel Montoro als alumnes de primària per ensenyar-los a fer planters a casa

"Es tracta d’una activitat per donar continuïtat a la tasca de promoció agroalimentària a les escoles, aturada actualment per la COVID-19"

Agricultura+envia+un+v%C3%ADdeo+de+Miquel+Montoro+als+alumnes+de+prim%C3%A0ria+per+ensenyar-los+a+fer+planters+a+casa

El vídeo que la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha publicat al seu compte de Twitter aquest dimarts.


La conselleria d’Agricultura ha publicat al seu canal de YouTube un vídeo de Miquel Montoro fent planters a casa, de producte local. En un comunicat, la conselleria explica que va dirigit als alumnes de primària de les Balears, les escoles i a l’alumnat que ha participat o tenia previst participar aquest curs 2019-2020 en les activitats de promoció agroalimentària que desenvolupa l’equip tècnic dels Serveis de Millora Agrària i Pesquera de les Illes Balears (SEMILLA).

“Per mor de la COVID-19, els infants no tornaran a les aules el que resta d’aquest curs i aquesta és una manera de donar continuïtat a les activitats que els alumnes feien habitualment per conèixer els productes i els productors de les Balears”, ha explicat la directora general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, Paula Valero, encarregada de coordinar la promoció agroalimentària.

El vídeo duu per nom ‘Miquel Montoro ensenya a plantar producte local a casa’ i es pot visualitzar al perfil de Youtube del Govern de les Illes Balears. Té una durada de dotze  minuts, durant els quals Montoro ensenya a fer planters de productes locals, com la tomàtiga de ramellet i el pebre blanc, amb elements bàsics que trobam a casa i a l’abast dels infants.

“Es tracta d’una animada explicació de la unitat didàctica que normalment l’equip de promoció agroalimentària explica a les escoles sobre les varietats locals i que s’ha adaptat a la situació actual per tal de permetre als nins i nines desenvolupar aquesta activitat a casa, protagonitzada per un dels personatges més influents a les xarxes socials a les Illes Balears i a la resta d’Espanya”, assegura el comunicat. “El vídeo, a la vegada, pretén mostrar on es troben habitualment les llavors de les fruites i hortalisses que consumim i vol fer reflexionar els infants sobre com creixen aquests productes, que compren habitualment als mercats i supermercats”, afegeix.

“Volem engrescar els infants a fer una activitat que els permeti estar en contacte amb el producte local de les nostres illes i els faci passar una bona estona”, ha explicat Valero.

A la vegada, la Conselleria també ha enviat un altre vídeo als alumnes per reflexionar al voltant de “Per què triar producte local?”. El vídeo està disponible també al perfil de Youtube del Govern de les Illes Balears i mostra les visites i unitats didàctiques que fan els alumnes en les activitats de promoció agroalimentària de la Conselleria “per tal de potenciar el producte local i el seu consum responsable”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Alaior obre expedient a un local de Son Bou on desenes de jove no guardaven la distància

Es tractava d'una celebració improvisada per la finalització de la Selectivitat

Els batles de Menorca agraeixen la suma d’esforços contra els incomplidors de mesures sanitàries

Una setmana abans de cada festa patronal es concretarà la coordinació entre Estat, Govern, Consell i Ajuntaments

La meitat de sol·licituds de l’IMV no reuniran els requisits

Des de principis del mes de juny s'han rebut 510.000 sol·licituds

En vigor el decret de les sancions per incomplir les mesures contra la Covid-19

S'ha creat una Unitat d'Anàlisi formada per inspectors de Salut, Consum i Turisme del govern i dels consells insulars