X

Àguiles, cavallets, la Patrona, el pi de Ternelles… omplen les pàgines de ‘Temps de festes’

L'antic rector de Pollença Francesc Vicens impulsa la publicació, que inclou il·lustracions de Georgina Gamundí

12/01/2022

Àguiles, cavallets, la Patrona, el pi de Ternelles… omplen les pàgines de ‘Temps de festes’

El ball de les Àguiles del Corpus, les beneïdes de Sant Antoni i el pi de Ternelles, el ball dels cavallets per Sant Sebastià, i les festes de la Patrona… totes aquestes celebracions tenen en comú que són festes litúrgiques que es fan a Pollença, i que ara es recullen al llibre d’il·lustracions Temps de festes. “Les festes litúrgiques destaquen per la seva bellesa. No hi ha un mes que no hi hagi festa”, diu Francesc Vicens, vicari episcopal per al Patrimoni Històric i Cultural, i impulsor d’aquesta edició. Vicens va tenir la idea de promoure aquesta obra quan va ser rector del poble, ara fa uns anys.

La il·lustradora Georgina Gamundí ha retratat una vintena dels elements de les festes pollenciones, i ha connectat la litúrgia amb la iconografia mitjançant la tècnica de l'”urban sketch”. “Vaig començar dibuixant en un quadern, i sortint a dibuixar a les festes”, explica Gamundí.

Els dibuixos s’acompanyen de textos d’autors pollencins o vinculats amb el municipi. És el primer volum de les Publicacions de les Parròquies de Pollença.

12/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT