X

La falta de sang arriba als hospitals: “Si no ens arriben reserves, haurem de deixar d’operar”

El Banc de Sang insisteix a demanar col·laboració davant dues setmanes que es presenten crítiques per la caiguda de reserves

14/01/2022

La falta de sang arriba als hospitals: “Si no ens arriben reserves, haurem de deixar d’operar”

La Fundació Banc de Sang insisteix a demanar als ciutadans que col·laborin davant el descens brutal de reserves a causa de la variant òmicron. Molts donants habituals cancel·len les cites per culpa de la malaltia i si no hi ha sang nova, l’entitat afirma que les intervencions quirúrgiques als hospitals es veuran afectats d’aquí a dues setmanes. Una previsió que compareix Agustí Hernández, cap del servei de Ginecologia de l’Hospital d’Inca. “Tenim dificultats per programar les intervencions. N’hi ha que requereixen una reserva de sang per si el pacient la necessita, però ja estam arribant al punt de pensar de no operar per si no tenim sang”, ha explicat a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio.

El Banc de Sang reconeix que ha demanat als hospitals precisament això, que facin una bona gestió de les reserves perquè les operacions no han minvat, com havia passat en altres onades de coronavirus, però els donants sí. “La variant òmicron està causant una davallada molt forta de les donacions, però, a diferència d’altres vegades, la demanda dels hospitals no s’ha vist modificada i això provocarà un greu dèficit”, ha declarat Ismael Gutiérrez, director gerent del Banc de Sang. Des que la Fundació va fer la primera crida fa uns dies, s’ha notat un augment de les donacions, de moment, però, del tot insuficients.


Crida urgent del Bang de Sang: falten donants de tots els grups sanguinis

14/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT