política

Aina Calvo promet el càrrec com a delegada del Govern a les Balears

En la seva primera intervenció pública, ha mostrat el seu compromís contra "dues xacres" socials: el tràfic de dones i la violència sexual i de gènere

Aina+Calvo+promet+el+c%C3%A0rrec+com+a+delegada+del+Govern+a+les+Balears

La nova delegada del Govern a les Balears, Aina Calvo, ha promès aquest dimecres el càrrec amb la intenció de “prestigiar els serveis públics i posar la Constitució al servei dels més febles”. Així ho ha manifestat en un discurs en el qual també hi ha hagut esments a la lluita contra la violència de gènere. L’acte s’ha celebrat a la Delegació d’Economia i Hisenda a Palma. Hi han assistit el ministre de Sanitat, Salvador Illa; la presidenta de Balears, Francina Armengol; el president del Parlament, Vicenç Thomas; la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, entre altres autoritats.

Per part seva, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que el Govern està “decidit a actuar” en reptes com la transició ecològica, la igualtat i la justícia social, “i Aina Calvo és un fidel reflex de totes aquestes prioritats”.

En la seva primera intervenció pública, la delegada del Govern ha mostrat el seu compromís per “lluitar” contra “dues xacres” socials: el tràfic de dones i la violència sexual i de gènere.

Calvo ha afirmat que el compromís amb la Constitució espanyola imposa una obligació de respecte, però ha assenyalat, també, que el text constitucional preveu la seva modificació i la seva adaptació a la realitat sempre canviant. En aquest sentit, ha dit que la Constitució no ens remet al passat, sinó que ens projecta al futur, i que s’ha de llegir i viure de manera que pugui acollir les esperances de vida bona i digna que ella mateixa proclama.

“El que és públic és el que ens uneix i ens representa com a societat”, ha afirmat l’exbatlessa de Palma, que ha apostat pel “treball cooperatiu, coordinat i còmplice” entre les institucions públiques de Balears perquè “el futur el construïm entre tots”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Govern demana a l’Estat que tengui en compte l’elevat preu de l’habitatge a les Balears per fixar les possibles ajudes al lloguer i les hipoteques

Les immobiliàries, que ja han rebut consultes dels llogaters perquè no poden pagar, demanen que es concedeixin les ajudes de...

El PP demana al Consell de Menorca fer força contra la gestió estatal dels romanents municipals

Considera que els ajuntaments han fet molt d'esforç per a contenir la despesa i estalviar

Armengol: “El Govern balear ha comprat totes les proves de diagnòstic ràpid (PCR) que s’han fet. Encara no n’hem rebut cap del Ministeri”

La presidenta ha recordat que l'economia balear depèn del sector turisme i demana que les empreses no essencials també pugui...

El Partit Popular s’oposa a què el Govern central mobilitzi els romanents dels ajuntaments

El líder del PP, Biel Company, assegura que la gestió dels doblers retinguts ha de ser municipal