economia

Airbnb ja no haurà d’informar sobre el lloguer turístic d’habitatges

Entra en vigor la suspensió per part del TS de la llei que obligava les plataformes col·laboratives a donar compte d'aquesta activitat a Hisenda


El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica avui la sentència del Tribunal Suprem que suprimeix la obligació de presentar periòdicament una declaració informativa sobre els habitatges que es destinin a ús turístic. El pronunciament judicial es va produir pel juliol i deixa sense efecte un article del Reial decret de 2017 pel qual s’introduien aquestes novetats en el Reglament General de les actuacions i procediments de gestió i d’inspecció tributària. Amb la incorporació d’aquest apartat, s’obligava les plataformes col·laboratives -com AirBnB o HomeAway– a donar compte a l’Agència Tributària de les activitats de lloguer vacacional, una directriu que ara queda suspesa.

El decret obligava aquestes plataformes a fer una declaració trimestral on havien d’incloure les dades de l’arrendador i l’arrendatari, de l’habitatge alquilat, el temps d’estada i els doblers cobrats a la transacció. Qui llogava la seva casa -a través d’AirBnb, per exemple- estava obligat a conservar un registre d’hostes, com en els hotels.

La norma va ser impugnada per la via contenciosa per l’Associació Espanyola de l’Economia Digital (ADigital), que demanava que s’anul·lés aquest article, per considerar-lo “contrari a dret”. El Suprem ha estimat aquest recurs.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els comerços intenten rescabalar vendes amb el Black Friday

A les illes, els negocis han fet rebaixes d'entre un 20 i un 50%

Llum verda al projecte de reforma de l’Hotel Formentor

L'empresa promotora preveu invertir-hi més de 20 milions d'euros

Un empresari alemany compra l’edifici de Gaspar Hauser a El Terreno

Vol convertir l'antic centre d'atenció a autistes en un espai de ioga amb formació de professorat

Manacor inicia una campanya comercial per atreure clients dels pobles veïnats

Aquest dissabte i diumenge cent comerços del municipi faran descomptes importants