economia

Airbnb ja no haurà d’informar sobre el lloguer turístic d’habitatges

Entra en vigor la suspensió per part del TS de la llei que obligava les plataformes col·laboratives a donar compte d'aquesta activitat a Hisenda


El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica avui la sentència del Tribunal Suprem que suprimeix la obligació de presentar periòdicament una declaració informativa sobre els habitatges que es destinin a ús turístic. El pronunciament judicial es va produir pel juliol i deixa sense efecte un article del Reial decret de 2017 pel qual s’introduien aquestes novetats en el Reglament General de les actuacions i procediments de gestió i d’inspecció tributària. Amb la incorporació d’aquest apartat, s’obligava les plataformes col·laboratives -com AirBnB o HomeAway– a donar compte a l’Agència Tributària de les activitats de lloguer vacacional, una directriu que ara queda suspesa.

El decret obligava aquestes plataformes a fer una declaració trimestral on havien d’incloure les dades de l’arrendador i l’arrendatari, de l’habitatge alquilat, el temps d’estada i els doblers cobrats a la transacció. Qui llogava la seva casa -a través d’AirBnb, per exemple- estava obligat a conservar un registre d’hostes, com en els hotels.

La norma va ser impugnada per la via contenciosa per l’Associació Espanyola de l’Economia Digital (ADigital), que demanava que s’anul·lés aquest article, per considerar-lo “contrari a dret”. El Suprem ha estimat aquest recurs.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’auge del cohoteling: gaudir dels serveis d’un hotel sense allotjar-s’hi

Hotelbreak és una de les plataformes que ofereix aquest servei de 'diacacions', és a dir, les vacances de dia, que...

El sector de la nàutica recreativa no atura

Hi ha empreses que tenen les barques llogades cada dia

El calabruix malmet la vinya del Raiguer

En deu minuts, el calabruix va afectar els cultius de Santa Maria, Consell i Biniali. També ha afectat l'ametlla, just quan faltaven només 10 dies per recollir-la