economia

Airbnb ja no haurà d’informar sobre el lloguer turístic d’habitatges

Entra en vigor la suspensió per part del TS de la llei que obligava les plataformes col·laboratives a donar compte d'aquesta activitat a Hisenda


El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica avui la sentència del Tribunal Suprem que suprimeix la obligació de presentar periòdicament una declaració informativa sobre els habitatges que es destinin a ús turístic. El pronunciament judicial es va produir pel juliol i deixa sense efecte un article del Reial decret de 2017 pel qual s’introduien aquestes novetats en el Reglament General de les actuacions i procediments de gestió i d’inspecció tributària. Amb la incorporació d’aquest apartat, s’obligava les plataformes col·laboratives -com AirBnB o HomeAway– a donar compte a l’Agència Tributària de les activitats de lloguer vacacional, una directriu que ara queda suspesa.

El decret obligava aquestes plataformes a fer una declaració trimestral on havien d’incloure les dades de l’arrendador i l’arrendatari, de l’habitatge alquilat, el temps d’estada i els doblers cobrats a la transacció. Qui llogava la seva casa -a través d’AirBnb, per exemple- estava obligat a conservar un registre d’hostes, com en els hotels.

La norma va ser impugnada per la via contenciosa per l’Associació Espanyola de l’Economia Digital (ADigital), que demanava que s’anul·lés aquest article, per considerar-lo “contrari a dret”. El Suprem ha estimat aquest recurs.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les patronals de restauració reclamen retardar a les 12 del vespre el toc de queda

El sector del taxi també demana ajudes per la caiguda d'activitat

Els restauradors demanen restrasar a mitjanit el toc que queda

Asseguren que les restriccions només tendran efectes negatius pel sector i, a més, estan preocupats pels ingressos que deixaran de percebre de la temporada de sopars d'empresa de Nadal

La restricció de la mobilitat nocturna, un drama pels empresaris de la restauració

Asseguren que els nous horaris compliquen encara més mantenir els seus negocis

Turisme actiu: Pugen els clients locals però això no compensa la caiguda dels estrangers

Tant els Illencs com els pocs turistes internacionals tenen més ganes d'activitats a l'aire lliure