X

Així funciona el nou sistema de reconeixement facial als aeroports

Vueling ja permet accedir als avions mitjançant aquest sistema als tres aeroports de les Illes. Iberia, Air Europa i Binter seran les pròximes companyies a implantar-lo

13/02/2024

Guillermo Gayà

Ja és possible viatjar en avió sense haver de mostrar ni el DNI ni la targeta d’embarcament. La companyia Vueling s’ha convertit en la primera aerolínia a aplicar el reconeixement facial a Espanya. En col·laboració amb AENA, aquesta tecnologia permet passar els controls de segurerat i embarcar sense mostrar cap document.

El sistema és tan senzill com fer-se una autofoto. El nou sistema implantat de Vueling ens demana que ens facem un “selfie” per arxivar els nostres trets facials. Abans, també hem hagut d’escanejar el nostre DNI o passaport des de l’aplicació mòbil de la companyia.

Si ja hem fet la facturació en línia, anem directament al control de seguretat. Allà, la càmera enfoca la nostra cara i ens obre les portes. El mateix passa en arribar a la porta d’embarcament, tot i que no totes les portes estan preparades per fer-ho; només 4 a l’aeroport de Son Santjoan. En tot el recorregut dins l’aeroport, no hem hagut de treure les mans de les butxaques per mostrar cap document.

Aquest sistema ja funciona a Palma, Eivissa i Menorca, a més de Madrid i Barcelona. Els menors d’edat no poden utilitzar-lo. Les característiques biomètriques dels viatgers queden arxivades a una base de dades d’AENA i la companyia recorda que el sistema és totalment voluntari.

Vueling preveu que en pocs anys aquest sistema serà la forma habitual en la que accediren als avions. Iberia, Air Europa i Binter seran les pròximes companyies a implantar-lo.

13/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris