societat

Així han estat els 8 mesos per arribar al 70% de la població diana vacunada

Avelina Serrano va ser la primera persona a vacunar-se. Fou el 27 de desembre del 2020 a la residència dels Oms-Sant Miquel de Palma


Avelina Serrano va ser la primera persona a vacunar-se a les Illes Balears. Fou el 27 de desembre del 2020 a la residència dels Oms-Sant Miquel de Palma. Es donava inici així a 8 mesos d’imatges i xifres diàries sobre l’avanç de la vaccinació.

A Menorca, la primera immunitzada amb la pauta completa també va ser una dona, Francisca Salas, usuària de la residència del Consell de Menorca, a Maó. I així, successivament, punxada a punxada, usuaris i treballadors de les residències de gent gran i de persones amb discapacitat es van anar immunitzant contra la Covid-19. També ho feren els professionals sanitaris de primera línia, els grans dependents i el personal essencial de diferents àmbits. A finals de febrer, per exemple, es començaren a vacunar els docents.

La vacunació avançava per franges d’edat, tot i el retard en l’arribada de les vacunes, i va ser necessari obrir punts de vacunació massiva a totes les illes. El juny, els 45 centres de Salut de les Balears, fins ara reservats per vacunar-hi persones grans, s’afegeixen al BitCita i a la campanya d’immunització, perquè qualsevol persona de la població diana del moment s’hi pugui vacunar.

Amb prop del 30% de la població diana immunitzada, el 10 de juny les Balears activen el Certificat Covid Digital per viatjar. Però no serà obligatori fins al primer de juliol.

La vaccinació continua i arriba el torn dels joves. Els majors de 16 anys es comencen a vacunar a principis de juliol i a finals del mateix mes ho fan els majors de 12 anys. Amb ells i amb la vacunació sense cita prèvia, les Balears assoleixen la fita del 70% de la població diana, ja immunitzada.

Ara, per tal de seguir avançant cap a la immunització completa, Salut ha decidit reduir el termini per a la vacunació després de passar la covid. Fins ara el termini estava estipulat en sis mesos que ara es redueix entre un o dos mesos.


Eugènia Carandell: “La vacuna és una condició necessària però no és suficient”

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El Govern condiciona l’obertura de discoteques a que el TSJIB autoritzi demanar el certificat-covid

Podran obrir fins a les 05 hores i l’aforament màxim permès serà del 75%, amb els clients asseguts per beure...

“A diferència del que passa aquí, on has de demanar ser atès en català, el Canadà ofereix ser atès en francès o anglès, abans de demanar-ho”

El sociolingüista Isidor Marí explica el principi d'oferta activa de les llengües oficials en contraposició al de disponibilitat passiva, que...

Tancats a Austràlia des que va esclatar el coronavirus: “Fa tres anys que no veig la meva família i no podem anar a cap banda”

La situació creada pel coronavirus ha deixat moltes persones aïllades a l'altre costat del món. Un any i mig després...

Els taxistes eivissencs creuen que no cal allargar el permís als temporals

Asseguren que tot i les limitacions nocturnes la temporada ha anat prou bé