X

Així serà el pla pilot a Balears: fins a 10.900 turistes alemanys a partir de dilluns

En origen no hauran de passar cap test previ i en arribar tampoc cap quarentena

09/06/2020

Així serà el pla pilot a Balears: fins a 10.900 turistes alemanys a partir de dilluns

/EFE.

Les Balears rebran un màxim de 10.900 turistes procedents d’Alemanya en la segona quinzena de juny per passar un mínim de cinc vespres a qualsevol de les Illes de l’arxipèlag. En origen no hauran de passar cap test previ que indiqui si tenen coronavirus i una vegada hi arribin no estan obligats de mantenir la quarentena que segueix vigent en altres casos.

Són les dades més destacades del pla pilot d’arribada de turistes internacionals consensuat pel govern i el ministeri de Sanitat i que ha presentat avui la presidenta de les Illes Balears Francina Armengol. Una acció que, afirma, posiciona les Illes com la primera destinació espanyola que obre fronteres per acollir visitants.

Alemanya (el país sencer sense descartar-ne zona) ha estat triada com a regió idònia per establir el famós corredor segur per llançar la prova pilot reivindicada per la comunitat.

El motiu principal, assegura la presidenta, ha estat que la situació epidemiològica d’aquest país és similar al de les Balears, amb 6,8 casos per cada 100.000 habitats detectats els darrers 15 dies i amb un creixement de la malaltia molt semblant.

Així, els turistes arribaran de qualsevol punt d’aquest estat, a través de tres turoperadors (un d’ells TUI) o de companyies aèries regulars, ja que poden ser ciutadans amb segona residència a l’arxipèlag. Com a molt seran 10.900 persones en 15 dies, que suposen un 0,9% de tots els turistes arribats el mateix període però fa un any. Per tant, un grup molt controlable que permet garantir la seguretat de turista i resident.

Pel que fa als controls sanitaris previstos, els turistes podran partir del seu país sense fer-se cap prova sobre el virus, només hauran d’omplir en el vol un qüestionari dictaminat pel ministeri de Sanitat i una vegada aterrin a l’arxipèlag se’ls prendrà la temperatura. Si no presenten símptomes, continuaran el seu viatge i se’ls controlarà telefònicament durant l’estada. Si en algun moment, es posen malalts, se’ls farà proves i rebran el mateix tractament i tracte que un resident, i en cas necessari s’ha previst l’allotjament en un espai medicalitzat com un hotel o apartament turístic especific.

Sobre el tipus de turistes que han de venir, el govern assegura que no ha establert cap filtre, aixo és una feina -DIU- dels turoperadors i aerolínies. L’executiu només s’han d’encarregar de controlar que no se superi el màxim dels 10.900 visitants.

Podran allotjar-se a qualsevol municipi de les 4 illes, en hotel o segona residència, si la tenen, i gaudir del mateix que els residents de les balears en tercera fase, per tant, de moment, no es contempla que la setmana que ve es pugui obrir l’oferta d’oci nocturn amb motiu de l’arribada dels primers turistes.

Avui dia, hi ha dos vols confirmats per 15 de juny que duran els primers turistes a Platja de Palma i a Alcúdia. A Mallorca, reconeix el conseller de turisme que serà més fàcil que tengui èxit aquest pla pilot, ja que provenen del principal mercat emissor de l’illa, i es podran recuperar reserves que havien quedat congelades. Més feina tendran, diu Iago Negueruela, amb Menorca i les Pitiüses que depenen turísticament d’altres països.

09/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT