X

Com es reconverteix un hotel en centre de formació durant la temporada baixa?

El Govern de les Illes i la cadena hotelera Riu han posat en marxa un projecte pioner per combatre la manca de personal qualificat al sector hostaler

15/11/2022

Com es reconverteix un hotel en centre de formació durant la temporada baixa?

L’hotel Riu Playa Park és un dels cinc hotels de l’hotelera mallorquina a Platja de Palma. Ara, roman tancat per temporada baixa. A dins, però, la instal·lació s’ha convertit en una aula. “En lloc de tenir unes infraestructures, que valen molts de doblers i que es renovaren l’any 2019, tancades i sense fer res, el que hem fet és aprofitar-les per convertir-les en centre de formació per formar gent durant l’hivern”, ha explicat el director de Formació de RIU, Pere Torrens.

Quinze alumnes han començat aquesta setmana el nivell inicial d’Operacions Bàsiques de Restaurant i Bar. Un curs acreditat pel SOIB. Tres hores diàries fins al mes de març, amb coneixements pràctics i teòrics per conèixer bé el sector. Per a molts d’ells, aquest és el primer contacte que tenen amb el món de l’hostaleria. És el cas de Jenny. Reconeix que no hi té cap tipus d’experiència, però que aprofitarà el curs per aprendre i créixer professionalment.

El conveni amb el SOIB obliga l’empresa a contractar el 60% dels alumnes una vegada acabat el curs, però RIU s’ha compromès a oferir un contracte de feina per a la pròxima temporada al 100% dels que superin la formació. Una bona manera, apunten, de cobrir llocs de feina amb personal qualificat. De fet, la cadena hotelera apunta que és un encert que les empreses es puguin atracar a la Formació Professional i impartir cursos acreditats.

RIU també compta amb l’acreditació per impartir formació de recepció i de cuina. Un curs, aquest darrer, que preveuen posar en marxa a principis de l’any que ve.

En aquest sentit, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat que aquest tipus d’iniciatives ajuden el treballador a tenir la formació necessària, però també l’empresari a tenir personal format. Un model que l’Executiu vol estrendre a altres establiments per pal·liar la manca de personal que ha patit el sector turístic aquesta temporada. Armengol ha visitat l’hotel ara reconvertit en centre de formació acompanyada del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela.

 

15/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT