X

Ajornen la citació de la directora general Maria Antònia Font pel confinament de joves en el macrobrot supracomunitari

La titular del Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma ho ha fet a la vista de l'acumulació d'altres denúncies presentades en altres jutjats d'instrucció pel mateix assumpte

11/08/2021

Ajornen la citació de la directora general Maria Antònia Font pel confinament de joves en el macrobrot supracomunitari

El Jutjat d’Instrucció número 12 de Palma ha ajornat les declaracions fixades el 7 de setembre pel confinament obligatori de joves en viatges de final de curs a Mallorca que havien tingut contactes amb infectats de covid-19, inclosa la de la directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font.

La titular del Jutjat d’Instrucció número 12 de Palma ha ajornat les declaracions del 7 de setembre a la vista de l’acumulació d’altres denúncies presentades en altres jutjats d’instrucció pel mateix assumpte, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Balears.

Font havia estat citada a declarar en qualitat d’investigada pel confinament obligatori de joves en viatges d’estudis que havien tingut contactes amb infectats de covid-19, arran d’una querella de familiars de joves confinats en la qual se li atribueix el delicte de detenció il·legal.

La directora general de Salut Pública va ser qui va signar la instrucció de la Conselleria de Salut perquè es confinés a uns 200 estudiants que es consideraven contactes estrets d’altres joves que havien donat positiu en coronavirus amb els qui havien compartit activitats d’oci.

El Govern va ingressar uns 175 joves en aquestes circumstàncies a l’hotel Bellver del Passeig Marítim de Palma fins que un jutjat contenciós va anul·lar l’ordre per considerar que la mesura restrictiva de la seva llibertat de moviment no estava prou justificada “d’acord amb un criteri concret i determinat” i va mantenir el confinament només dels joves que havien donat positiu, que en aquell moment eren 68.

L’endemà la majoria d’ells van abandonar l’hotel i es van desplaçar amb vaixell fins a València on van ser recollits per a dirigir-se als diferents llocs de la Península dels quals procedien.

11/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris