economia

Ajudes per comprar material de protecció contra la Covid-19

Empreses d'un màxim de 5 treballadors i autònoms la poden demanar fins al 28 de febrer


Fins dia 28 de febrer autònoms i empreses, d’un màxim de cinc treballadors, poden demanar ajudes per comprar material de protecció contra la COVID-19 pels seus establiments. Aquesta és una de les primeres línies de subvencions que va treure el Consell de Mallorca al setembre per facilitar que els locals s’adaptin a les exigències sanitàries. L’altra línia, que ja s’ha esgotat, era per a la inversió tecnològica per tal d’adaptar-se als nous hàbits de consum i a la digitalització.

En aquests moments, ja són més de 1.000 les empreses i autònoms que han sol·licitat l’ajuda per cobrir les despeses realitzades per adaptar els locals a les exigències sanitàries. S’han hagut de comprar mampares protectores, gel hidroalcohòlic, senyalitzacions, mascaretes, EPI i molts altres materials. L’ajut, però, no només és per a l’adequació dels locals. Si no també per adquirir material de protecció individual, tant per treballadors com per clients o pacients. Cal recordar que en alguns casos, com pot ser a les clíniques dentals, les noves exigències els han obligat a canviar els protocols, i per això han d’utilitzar encara més material que de costum.

El Consell de Mallorca ha destinat en aquesta subvenció un total de 500.000 €, dels quals es poden atorgar com a màxim 1.000 € per sol·licitant. Els propietaris han presentat factures que ronden, de mitjana, entre els 600 i els 700 €. El conseller insular de promoció econòmica. Jaime Alzamora, reconeix que no és suficient, però “ajuda una mica a reduir l’impacte”.

En aquesta convocatòria també hi col·labora la Cambra de Comerç de Mallorca. Entre altres, ha facilitat la tramitació de les ajudes a empreses i autònoms.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La crisi estructural dels rentacars: 90% d’empreses tancades i 1.600 treballadors en ERTO i a l’atur

Donen per perduda la Setmana Santa i, de moment, no tenen ni una reserva. Miren amb preocupació cap als països...

Les aerolínies hauran de demanar per la condició de resident al final del procés de compra

Gairebé cap companyia ha fet el canvi a falta de poques hores perquè sigui obligatori

Aquestes són restriccions dels gimnasos

Continuen encara prohibides les classes d'alt impacte i l'ús de la mascareta és obligatori en tot moment

Experts alerten dels riscos que alguns hotels d’Eivissa acabin en mans de fons d’inversió

Creuen que un altre estiu com l'anterior podria obligar els propietaris illencs a posar a la venda els seus negocis