economia

Ajudes per comprar material de protecció contra la Covid-19

Empreses d'un màxim de 5 treballadors i autònoms la poden demanar fins al 28 de febrer


Fins dia 28 de febrer autònoms i empreses, d’un màxim de cinc treballadors, poden demanar ajudes per comprar material de protecció contra la COVID-19 pels seus establiments. Aquesta és una de les primeres línies de subvencions que va treure el Consell de Mallorca al setembre per facilitar que els locals s’adaptin a les exigències sanitàries. L’altra línia, que ja s’ha esgotat, era per a la inversió tecnològica per tal d’adaptar-se als nous hàbits de consum i a la digitalització.

En aquests moments, ja són més de 1.000 les empreses i autònoms que han sol·licitat l’ajuda per cobrir les despeses realitzades per adaptar els locals a les exigències sanitàries. S’han hagut de comprar mampares protectores, gel hidroalcohòlic, senyalitzacions, mascaretes, EPI i molts altres materials. L’ajut, però, no només és per a l’adequació dels locals. Si no també per adquirir material de protecció individual, tant per treballadors com per clients o pacients. Cal recordar que en alguns casos, com pot ser a les clíniques dentals, les noves exigències els han obligat a canviar els protocols, i per això han d’utilitzar encara més material que de costum.

El Consell de Mallorca ha destinat en aquesta subvenció un total de 500.000 €, dels quals es poden atorgar com a màxim 1.000 € per sol·licitant. Els propietaris han presentat factures que ronden, de mitjana, entre els 600 i els 700 €. El conseller insular de promoció econòmica. Jaime Alzamora, reconeix que no és suficient, però “ajuda una mica a reduir l’impacte”.

En aquesta convocatòria també hi col·labora la Cambra de Comerç de Mallorca. Entre altres, ha facilitat la tramitació de les ajudes a empreses i autònoms.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |