societat

L’Ajuntament de Palma inicia els tràmits per ampliar la zona ACIRE del carrer Sant Jaume

És una de les mesures que formen part del Pla Palma Camina

L%27Ajuntament+de+Palma+inicia+els+tr%C3%A0mits+per+ampliar+la+zona+ACIRE+del+carrer+Sant+Jaume

L’Ajuntament de Palma ha iniciat avui el procediment administratiu per ampliar la zona ACIRE del carrer Sant Jaume fins a Bonaire. És una de les mesures que formen part del Pla Palma Camina. L’objectiu és reduir el trànsit al centre de la ciutat.

La més destacada d’aquestes mesures és la prohibició d’aparcar a tota la zona compresa entre les Avingudes si no s’és resident. Es cerca fer de Palma una ciutat amb baixes emissions i més amigable per als vianants i per als ciclistes, reduint l’ús del cotxe privat.

Així ho apunta Francesc Dalmau, regidor de mobilitat de l’Ajuntament de Palma, qui afirma que ha arribat el moment de donar aquesta passa a Ciutat. Passa que ja han fet a altres ciutats europees, amb un model que es pot seguir.

Això si. Per aconseguir-ho, Cort haurà de dur a terme diferents mesures complementàries. Com per exemple la creació d’una xarxa d’aparcaments gratuïts dissuasoris als exteriors del centre de Palma.

Altres mesures que es s’inclouen dins aquest Pla és la conversió de la Plaça del Quadrado en una zona destinada als vianants; l’ampliació de l’ORA cap als barris limítrofs de zones blaves ja existents; o l’ampliació també de l’ACIRE de Sant Jaume fins al carrer Bonaire, que avui mateix s’ha tret a exposició pública.

Unes mesures que han estat molt ben rebudes per diferents associacions de vianants. Des de Vianants Mallorca apunten que es tracta d’una actuació necessària, valenta, i que beneficiarà a tota la població de Palma, no només als vianants.

No es pensa el mateix en les patronals de comerç. Opinen que això només complicarà encara més una situació ja de per si complicada en aquests moments. Antoni Fuster, president de PIMECO, assenyala que estan fent una Palma totalment inaccessible, i que això repercutirà en el comerç de Ciutat. “Palma ha de ser una ciutat sostenible, però també accessible”, ha afirmat Fuster.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Una nina de 9 anys resulta ferida greu per arma de foc a Llucmajor

El succeït ha estat accidental, i la menor roman ingressada a l'Àrea de Pediatria de Son Espases

Primera jornada de vacunació sense cita prèvia als centres de salut de Menorca: 114 dosis administrades

Entre les persones que han rebut la vacuna, a més d'alguns residents, la majoria eren treballadors desplaçats a l'illa

Es redueix a 70 la velocitat permesa a la MA13 d’entrada a sa Pobla

Sevillano ha presentat també un nou projecte d'un carril per a vianants i bicicletes entre sa Pobla i Crestatx

“Feim feina cada dia, i a Mallorca no tenim família. Gràcies a Hadas, el nin està a un lloc segur durant unes hores”

Tècnics i voluntaris d'aquesta entitat atenen 60 al·lots al seu local de Palma. Hi juguen i estudien, i també hi...