POLíTICA

Cort defensa la legalitat urbanística del Pla General després que un informe de la UIB el va posar en dubte

La regidora d'Urbanisme, Neus Truyol, retreu que el PP desconeix la normativa urbanística i al·lega que hi ha un error d'interpretació en l'informe jurídic signat pel catedràtic de Dret Administratiu Avel·lí Blasco


El Departament d’Urbanisme de Cort defensa que la tramitació del Pla General compleix amb tota la normativa urbanística. Retreu que el Partit Popular desconeix la normativa urbanística i al·lega que hi ha un error d’interpretació en l’informe jurídic de la UIB, que signa el catedràtic de Dret Administratiu, Avel·lí Blasco. El document alerta que el pla podria incomplir la llei d’urbanisme i podria incórrer en il·legalitats. La regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol, defensa que a final d’enguany estarà aprovat tot el Pla General. Abans, però de les eleccions, només se’n podrà aprovar una part. El motiu: s’hi ha d’incorporar el 76% de les més de 900 al·legacions, i això requerirà un poc més de temps.

Què diu exactament l’informe jurídic?

El Pla General, full de ruta que ha de marcar el desenvolupament de la ciutat els pròxims 20 anys, consta de dues parts: una part estructural amb les polítiques urbanístiques a dur a terme, i una part més detallada, que especifica què es pot fer a cada solar de la ciutat. L’informe adverteix de la possible il·legalitat en què incorreria el Pla General d’Ordenació Urbana si no s’aprova per complet. Un fet que nega taxativament Truyol, que defensa que el Pla estarà aprovat el 2023, tot i que per tal d’incorporar-hi el 76% de les més de 900 al·legacions rebudes, només se’n podrà aprovar una part abans d’eleccions.

La Llei d’urbanisme ordena al pla regular determinades regles que, segons l’informe, no queden clares. En aquest sentit, diu “no conté totes les determinacions estructurals que hauria de contenir en sòl urbà, com per exemple la reserva de sòl per a habitatge de protecció oficial”. Truyol recorda que “als nous urbanitzables es marca un 50% d’habitatge protegit i que, per tant, és un repte que sí que està recollit al Pla”.

Aprovar per separat ambdues parts, diu el text, “és de gran indeterminació i d’impossible aplicació pràctica”, i en definitiva “l’aprovació per separat en el temps ocasionaria nombrosos problemes aplicatius i fins i tot problemes de legalitat”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |