X

Al llarg de 2023 se sabrà si Menorca Talaiòtica serà patrimoni mundial per la Unesco

El ministre de Cultura, Miquel Iceta, ha visitat l'illa on ha destacat el suport econòmic i polític del govern espanyol a la candidatura

12/12/2022

Al llarg de 2023 se sabrà si Menorca Talaiòtica serà patrimoni mundial per la Unesco

L’elecció de la candidatura de la Menorca Talaiòtica es desbloqueja amb el canvi al capdavant del Comitè de Patrimoni Mundial, que fins ara requeia en Rússia. La nova presidència escollida avui dematí en reunió extraordinària és per a l’Aràbia Saudita, que al gener fixarà lloc i dia per decidir els nous membres de la llista de patrimoni mundial, entre els quals hi ha la proposta menorquina.

Al Ministeri de Cultura la confiança és absoluta. I una mostra d’això és la inversió d’1 milió d’euros per a la conservació, restauració, investigació i sostenibilitat dels jaciments que formen part de la Menorca Talaiòtica i que el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, ha presentat aquest dilluns en una visita al poblat de Trepucó acompanyat, entre d’altres, del conseller de Cultura i Patrimoni de Menorca, Miquel Àngel Maria.

El ministre ha recordat el suport econòmic i polític del govern espanyol a la candidatura: “Per a ajudar a la candidatura, des del Ministeri hem realitzat algunes ajudes econòmiques, encara que sobretot s’ha donat cobertura política per part de la nostra ambaixada davant la UNESCO per a aconseguir que hi hagi una votació àmpliament a favor per la candidatura, que segurament es donarà en 2023”, ha precisat Iceta.

“La previsió és que la Comissió de Patrimoni es reuneixi en 2023 i on esperem que s’anunciï el reconeixement, que faria de la Menorca Talaiòtica el lloc número cinquanta que Espanya rep aquesta qualificació”, ha destacat.

“Per a nosaltres és molt important, primer per l’esforç que s’ha fet des de Menorca per a preservar aquest patrimoni, perquè quan la UNESCO atorga aquestes distincions obliga a fer més esforços per a preservar i difondre aquest patrimoni”, ha afegit.

El Consell de Ministres del passat 26 de juliol va aprovar la concessió d’una ajuda extraordinària d’un milió d’euros al Consell de Menorca per al finançament d’intervencions arqueològiques en els jaciments públics de la candidatura. Els dos projectes triats van ser en Torre d’en Galmés, per 450.000 euros, i el de Trepucó, per 550.000 euros.

12/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris