societat

“Al Molinar, Port Petit” recorda en un vídeo els set anys de mobilitzacions per impedir l’ampliació del port

L'entitat ressalta que els projectes d'ampliació del port rebutjats suposaven l'ocupació de “milers de metres" de superfície marítima i terrestre


La plataforma ciutadana “Al Molinar, Port Petit” ha publicat un vídeo per resumir set anys de mobilitzacions i reivindicacions de residents i entitats contra els projectes d’ampliació del petit port del Molinar de Palma.

En una nota, la plataforma assenyala que la recent obertura del nou espai públic de 5.000 metres cúbics al passeig del Molinar és “la materialització de la reivindicació ciutadana” prolongada durant anys, les millores de les instal·lacions d’aquest port s’han realitzat sense necessitat d’executar un gran projecte d’ampliació.

“Al Molinar, Port Petit” destaca que aquesta campanya, iniciada per Salvem és Molinar, ARCA, Vogar i Ciar, GOB, Amics de la Terra i Greenpeace, s’ha basat en “la unió, el treball en equip i la perseverança” per evitar l’execució de dos projectes de construcció del port que haguessin “desfigurat El Molinar”.

L’entitat ressalta que els projectes d’ampliació del port rebutjats suposaven l’ocupació de “milers de metres” de superfície marítima i terrestre.

Per celebrar l’èxit de les mobilitzacions, “Al Molinar, Port Petit” ha llançat un vídeo on resumeixen els set anys de campanya ciutadana, que ha comptat amb la col·laboració d’ “infinitat” de persones per realitzar campanyes informatives, recollides de signatures, accions a peu de carrer, reunions, rodes de premsa i actes públics.

La plataforma considera “important” que la gent recordi el que podria haver ocorregut si s’haguessin realitzat els projectes d’ampliació proposats pel Club Marítim Molinar de Llevant en aquest petit port de la ciutat.

Incideix en el suport de diferents administracions públiques durant aquests anys de reivindicacions, com són l’Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca, el Govern balear i Autoritat Portuària de Balears, per donar forma a un projecte que garanteixi “la defensa de l’interès general per sobre de l’interès particular”.

També recorda que encara queda per finalitzar la rehabilitació de l’edifici emblemàtic del port i alguns altres aspectes de l’obra marítima.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Manquen mecànics de motos

L'Associació de Reparadors d'Automoció reclama una major implicació del Govern. Ajudes, almanco en el cost de la Seguretat Social, per als al·lots que aconsegueixin un contracte laboral. Falta un 20%...

Dol a Binissalem per la mort del jove atropellat

A l'institut d'aquest mateix poble, on el jove va estudiar, s'ha fet un minut de silenci a les dotze del migdia en la seva memòria i com a mòstra de...

El Mateu Orfila ha acompanyat 7 famílies en el procés de dol perinatal durant aquest any

15 famílies de Menorca han patit la mort del seu fill durant la gestació, en el moment del part o...

Sant Lluís reordenarà el trànsit al camí de ses Barraques per millorar la seguretat dels vesins

Es tracta d'una via molt estreta de doble circulació que causa moltes d'incomoditats als veïnats, sobretot, si van a peu