Informatius

Al port de la Savina es varen produir l’any passat gairebé 21.000 escales amb origen i destinació Eivissa

L'estudi de l'APB considera que l'operativa marítima es pot considerar "crítica" des del punt de vista de la seguretat


De les 22.181 escales que es varen produir l’any 2019 al port de la Savina, 20.974 corresponen a aquelles que tenen origen i destinació amb el port d’Eivissa. Així es desprèn de l’estudi dut a terme per l’Autoritat Portuària de Balears que han fet servir el Govern balear i el Consell de Formentera per anunciar una reducció del 30 per cent de les freqüències del trànsit marítim.

La companyia Baleària fou la que més escales va fer, un total de 7.664, seguida de Sercomisa (6.954), Mediterránea Pitiusa (1.925), Mediterránea Naviera (2.617), Cruceros Playa d’en Bossa (1.357) i Formentera Cargo (457).

A l’estudi es destaca que el port de l’illa de Formentera presenta un trànsit de passatgers “comparable a ports moltíssim més grans” i més ben dotats. De fet, es diu que la situació actual “de l’operativa marítima es pot considerar crítica” des del punt de vista “de la seguretat”.

Aquest informe de l’APB també diu que les instal·lacions, amb capacitat per acollir 100 escales diàries, són suficients per donar servei al trànsit existent, però s’haurien de fer canvis als horaris de sortida dels vaixells per a evitar la simultaneïtat de les maniobres, “minimitzant riscos”. De fet, l’estudi parla d’augmentar els horaris de sortida dels actuals 30 minuts a 60. Això, diuen, permetria reduir les emissions contaminants, millorar l’ocupació dels vaixells i els resultats econòmics de les empreses navilieres.

Altres dades que reflecteix l’estudi són que les hores de més afluència al port de la Savina el 15 d’agost del 2019 varen ser entre les 9,30 i les 11,30 i entre les 18 i les 19 hores amb quatre vaixells al port. L’estada mitjana al port de Formentera el 15 de maig, per exemple, entre les 13 i les 19 hores va ser de fins a 69 minuts. Cal destacar que el grau d’ocupació en alguns vaixells el mes de maig és realment baix, en alguns moments no supera el 3 per cent. Segons l’estadística del 2019, el grau més gran d’ocupació es va produir el 15 d’agost a les 22 hores, amb un 76%.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Divisió d’opinions entre els turistes respecte l’obligatorietat de la mascareta

Alguns opinen que la mesura és necessària i d'altres creuen que afectarà a l'arribada de turistes a les Illes

Els hotelers de Mallorca pensen que l’obligatorietat de la mascareta afecta les reserves

Reclamen missatges clars per part de les institucions per evitar incertesa entre els turistes

Estudien la fabricació de material sanitari a les Balears

Una trentena d'empreses han presentat les seves propostes a la Conselleria d'Indústria per a la fabricació de gel hidroalcohòlic i mascaretes

Les braçades de la diada Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple, enguany de forma virtual

A les Balears hi ha prop de 1.200 persones amb aquesta malaltia