X

Alaior demana al Consell que permeti rebaixar les alçades dels hotels de Melià a Son Bou amb el nou PTI

La proposta obligaria a requalificar dos solars propietat de l'hotelera als costats del complex, però el Consell de Menorca s'hi oposa

24/11/2021

Alaior demana al Consell que permeti rebaixar les alçades dels hotels de Melià a Son Bou amb el nou PTI

Los Milanos i Los Pingüínos són els dos hotels de Melià més emblemàtics de la platja de Son Bou, a Alaior, visibles de molt enfora. A causa del seu impacte ambiental, el Consell va donar permís per reduir-ne l’altura, i créixer en superfície. Ara, però, l’Ajuntament d’Alaior vol fer-los més baixos, a canvi d’ocupar més la superfície construïda.

Des de fa 50 anys, aquests dos hotels presideixen la primera línia de platja a Son Bou. Però Melià presentà el 2017 un projecte per reduir de forma esglaonada l’altura dels edificis. Amb una inversió de 35 milions, pretenia eliminar un centenar d’habitacions a canvi de poder aixecar dues plantes més als dos edificis annexos. Després de 4 anys i mig de tramitació, la iniciativa -que ja ha rebut el vistiplau del Consell- està a punt de rebre també la llicència municipal. Però l’Ajuntament entén que la solució no és encara satisfactòria i proposa fer una passa més per rebaixar-ne encara més l’impacte. “Disminuir el nombre de pisos de les dues torres dels hotels a Son Bou perquè aquest establiment pugui creixer cap a les bandes”, explica José Luis Benejam, batle d’Alaior.

La nova proposta consisteix a requalificar aquests dos solars annexos i rebaixar dràsticament l’alçada de les torres. Les places perdudes es traslladarien a uns edificis de nova construcció als terrenys, que ja són propietat de Melià. L’ajuntament vol aprofitar ara la revisió del PTI per fer possible l’acord.

Una modificació substancial del PTI implicaria haver de començar de nou i de cap manera aquesta opció la contemplam”, assegura Josep Patrana, conseller d’Economia i Territori de Menorca.

Des del GOB, entenen que la cadena ha de reduir l’altura sense contraprestacions. Avisen amb emprendre noves accions judicials si l’administració acaba autoritzant la nova proposta municipal.

Junts per Lo, a l’oposició, estudia si se suma a la unanimitat política i social que l’Ajuntament demana per al nou projecte.

24/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris