societat

Alaior, el primer municipi de Menorca a tenir comerços catalogats

Fins ara, ja s'han identificat 151 negocis de 24 municipis de les Illes


Alaior, Manacor i Santa Eulàlia seran els tres primers municipis de les Illes a catalogar els seus comerços de proximitat. El Govern pretén distingir els que tenguin més història, patrimoni o els més arrelats per així contribuir a la reactivació econòmica. I és que la història d’un poble s’explica també a través dels seus negocis.

Can Candu és un negoci familiar amb més de 135 anys d’història a Alaior i que ha passat per 4 generacions. Els armaris i els taulells són els mateixos des que va obrir l’any 1886 com a botiga de comestibles. En les èpoques de més dificultat, els clients pagaven quan podien i va ajudar moltes famílies a sobreviure. Amb el pas del temps, s’ha adaptat i avui és una botiga de tèxtils.

Una família d’artesans va obrir la pastisseria Can Sintes l’any 1988. Ara el regenta la segona generació. Són alguns dels 6 negocis de proximitat d’Alaior que es pretenen catalogar per reactivar el petit comerç. Ja sigui reconeixent els que estan arrelats, si tenen un ofici singular; amb història, si tenen més de 75 anys de vida; o amb patrimoni, per la seva arquitectura. Aquells que compleixin les tres categories seran considerats comerç emblemàtic.

Alaior és el primer municipi de Menorca a tenir comerços catalogats. Fins ara, ja s’han identificat 151 negocis de 24 municipis de les Illes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Detinguts cinc tripulants d’una narcollanxa carregada amb 2.000 quilos d’haixix

Un helicòpter de la Policia Nacional va perseguir l'embarcació durant cinc hores

Detenen una vintena de persones per la mala gestió de residus sanitaris de la covid 19

La multinacional Consenur operava a Son Espases, la Clínica Palmaplanas i l'hospital Sant Joan de Déu