societat

Alaró aprova un pla per esdevenir un municipi més sostenible d’aquí a 10 anys

L'objectiu és reduir en 11 mil tones les emissions de Co2 a l'atmosfera i disminuir el consum elèctric en 17 mil megawatts


Alaró acaba d’aprovar un pla per esdevenir un municipi més sostenible d’aquí a 10 anys. La intenció dels consistori és liderar el canvi del seu model energètic per contribuir a la lluita contra el canvi climàtic. El pla, però, necessita la col·laboració dels veïnats per assolir els ambiciosos objectius que es marca.

La substitució de l’enllumenat de l’escola pública del poble, la instal·lació d’un de públic més eficient o l’ús d’energies renovables als equipaments municipals són algunes de les mesures que fixa el pla per assolir els objectius que són: reduir en 11 mil tones les emissions de Co2 a l’atmosfera i disminuir el consum elèctric en 17 mil megawatts a l’any durant els pròxims 10 anys.

El pla, aprovat per l’Ajuntament, també posa l’èmfasi en la necessitat d’una millor gestió dels residus municipals i la disminució del consum de combustibles líquids com són la benzina i el gasoil en el transport, que ara representen gairebé el 75 per cent de les fonts d’energia que es consumeixen al poble.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Més de 200 petits empresaris participaran divendres en la protesta contra les restriccions

Ho asseguren els impulsors de la plataforma 'Afectats per la Covid. Menorca' que també reclamen mesures a llarg termini

Eivissa ja té els primers immunitzats contra la Covid-19

S'ha completat el cicle de vacunació de 97 persones amb l'administració de la segona dosi a 71 usuaris i 26 treballadors. Fins ara a les Pitiüses han rebut la primera...

Arriba a les Balears una nova remesa de vaccins amb 5.800 dosis

Després de diversos retards han arribat les dosis compromeses de cada dilluns

Cerquen un home de 33 anys desaparegut a Palma des de dimecres passat

Es tracta de l'actor Moritz Nino Manuel Bonin