X

Alaró aprova un pla per esdevenir un municipi més sostenible d’aquí a 10 anys

L'objectiu és reduir en 11 mil tones les emissions de Co2 a l'atmosfera i disminuir el consum elèctric en 17 mil megawatts

29/12/2020

Nofre Pasqual

Alaró acaba d’aprovar un pla per esdevenir un municipi més sostenible d’aquí a 10 anys. La intenció dels consistori és liderar el canvi del seu model energètic per contribuir a la lluita contra el canvi climàtic. El pla, però, necessita la col·laboració dels veïnats per assolir els ambiciosos objectius que es marca.

La substitució de l’enllumenat de l’escola pública del poble, la instal·lació d’un de públic més eficient o l’ús d’energies renovables als equipaments municipals són algunes de les mesures que fixa el pla per assolir els objectius que són: reduir en 11 mil tones les emissions de Co2 a l’atmosfera i disminuir el consum elèctric en 17 mil megawatts a l’any durant els pròxims 10 anys.

El pla, aprovat per l’Ajuntament, també posa l’èmfasi en la necessitat d’una millor gestió dels residus municipals i la disminució del consum de combustibles líquids com són la benzina i el gasoil en el transport, que ara representen gairebé el 75 per cent de les fonts d’energia que es consumeixen al poble.

29/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris