Alba Torrens es penja la plata a l’Eurobasket

La selecció espanyola perd a la final contra Bèlgica per 58 a 64. Tot i no firmar una gran final, Alba Torrens entra al cinc ideal de la competició

26/06/2023

12

Quatre anys després, i en plena renovació del grup, Espanya tornava a tenir a tocar l’opció de sumar un nou or europeu, el cinquè de la seva història. Bèlgica era el darrer escull; l’equip més complet al qual s’enfrontava la selecció en tot el campionat i que, a més, tenia l’opció de sumar el primer or de la seva història.

A una final, l’experiència és un grau, i Espanya ho va demostrar durant 30 minuts. Sempre per davant en el marcador, i amb una defensa superba forçant fins a 15 pèrdues de pilota al descans, la selecció és capaç de controlar una Bèlgica incapaç de desplegar el seu potencial ofensiu. A la represa del descans, Espanya aconsegueix el màxim avantatge del partit. 9 punts que semblaven una aposta segura, però que amb els minuts, es va anar desinflant. Una cistella al darrer segon del tercer període va encendre les alarmes tot i estar a 5 punts per damunt al marcador.
Bèlgica comença a agradar-se, mentre que Espanya curtcircuita atac rere atac, fruit de la precipitació per recuperar l’avantatge al marcador. I a falta de 4 minuts, es produeix el sorpasso. Julia Messeman fructifica la remuntada amb un triple que encetaria un parcial final de 12 a 4, i que deixaria Espanya amb el regust agredolç d’una nova medalla de plata.

ALBA TORRENS AL CINC IDEAL

Tot i no firmar una gran final, la binissalemera Alba Torrens ha estat inclosa al 5 ideal del campionat. A més, l’aler va aconseguir al primer quart superar Amaya Valdemoro com la jugadora espanyola amb més punts totals a un Eurobàsquet amb 681. Un reconeixement que segurament no consola la mallorquina, però que endolceix una mica la derrota contra Bèlgica.