X

Alberto San Juan: “Aquesta obra xerra del mascle com una voluntat de domini, dogmàtica i excloent”

'Macho Grita' arriba al Teatre Principal d'Inca i al Teatre del Mar, a Palma

28/04/2024

Alberto San Juan: “Aquesta obra xerra del mascle com una voluntat de domini, dogmàtica i excloent”

Alberto San Juan va presentar aquest dissabte ‘Macho Grita’ al Teatre Principal d’Inca. Una obra que s’endinsa en el present i passat d’Espanya a través d’un monòleg musical que reflexiona sobre el concepte de “ser espanyol” i la seva evolució des del 1492.

“Fins a finals del segle XV, la comunitat social hispànica és jueva, musulmana i cristiana, però ho negam o ho distorsionam dient que aquell període va ser una lluita de cristians contra musulmans. No és cert, els espanyols d’avui en dia érem cristians, musulmans i jueus”, assenyala l’actor i director, Alberto San Juan.

‘Macho Grita’ despulla els episodis sobre els quals s’ha construït la història i la identitat del país. Ho enllaça amb la construcció de la masculinitat i el mascle a través del mite de Don Joan. Segons l’artista, l’obra presenta l’estereotip de mascle com “una actitud vital que consisteix en una voluntat de domini, de relacionar-se amb allò viu a través d’una lluita per la dominància”. Un caràcter que s’allunya de la convivència i el respecte mutu, “dogmàtic i exloent” descriu San Juan.

Alberto San Juan torna amb ‘Macho Grita’ aquest diumenge al Teatre del Mar, amb una funció a les 19 h i, una altra, a les 21 h.

28/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris