X

Alcúdia aprova el plec del nou contracte de fems i evita la vaga

El servei, que inclou les millores salarials reivindicades pels treballadors, es licitarà per 28 milions i un termini de 6 anys

15/11/2022

Alcúdia aprova el plec del nou contracte de fems i evita la vaga

La Junta de Govern d’Alcúdia ha aprovat el plec de condicions per adjudicar el nou contracte de recollida de fems. El servei sortirà a licitació per un import de gairebé 28 milions d’euros i 6 anys de durada, i inclou les millores salarials reivindicades pels treballadors.

Domingo Bonnín, batle d’Alcúdia, ha explicat que precisament la inclusió dins el plec de les condicions del nou conveni col·lectiu del sector, aprovat l’abril passat, és un dels factors que ha fet endarrerir l’aprovació del plec. De fet, el contracte de recollida de fems d’Alcúdia va expirar el 2020 i s’ha hagut de prorrogar durant dos anys.

L’oposició ha criticat que el plec s’aprovi per la via d’urgència i sense passar pel ple. José Manuel Aranda, portaveu de Podem, ha dit que els partits de l’oposició no han tengut temps de revisar el contingut dels plecs. En la mateixa línia, Fina Linares, portaveu del PP, ha explicat que els propers dies en revisaran el contingut per veure si s’han inclòs peticions de la seva formació.

Els treballadors, que havien establert el dia d’avui com a data límit per reactivar la vaga, han decidit aturar les mobilitzacions. Miguel Pardo, secretari general de la Federació de Construcció i Serveis de Comissions Obreres, ha dit que l’aprovació d’avui “és com un miracle” ja que si no avui estarien en vaga.

El nou contracte preveu canvis en el servei, com la implantació de la recollida de matèria orgànica o la supressió dels contenidors del nucli antic. A més, també surten a licitació la gestió del punt verd i el servei de neteja viària.

15/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT