societat

Alcúdia concedeix la Medalla d’Or de la Ciutat als voluntaris durant la crisi sanitària

La brigada de neteja, els col·laboradors del banc d'aliments o les cosidores del poble són qualcuns dels col·lectius reconeguts

Alc%C3%BAdia+concedeix+la+Medalla+d%27Or+de+la+Ciutat+als+voluntaris+durant+la+crisi+sanit%C3%A0ria

A molts de municipis de les Balears, la feina dels voluntaris va ser clau durant l’estat d’alarma. Es tracta de col·lectius que de manera altruista varen ajudar a desinfectar els carrers, a cosir mascaretes o a repartir aliments. Per agrair tota aquesta feina, a Alcúdia, l’Ajuntament atorgarà la medalla d’or de la ciutat a tots els voluntaris que varen col·laborar en els moments més durs de la crisi sanitària.

Un dels col·lectius als quals se’ls vol agrair la implicació és la brigada de neteja i desinfecció. Durant 100 dies, un col·lectiu de 28 persones va netejar i desinfectar de manera altruista tots els racons del poble. En alguns casos, es tracta de treballadors de la brigada municipal que ajudaren fora de la seva jornada laboral i sense voler cobrar res.

També es reconeix la tasca d’altres col·lectius, com per exemple, el grup de cosidores, que va proveir el municipi de mascaretes, o els voluntaris del banc d’aliments, que ho han aturat de fer feina. En aquest cas, la seva tasca continua essent necessària perquè la demanda d’ajuda s’ha triplicat: si abans de la pandèmia repartien aliments a 600 persones, ara ja en són 1.800.

El lliurament de la Medalla d’Or a tots els col·lectius es farà el dia de Sant Jaume, el 25 de juliol, a les 12 del migdia davant l’Ajuntament.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Consell de Menorca va atendre l’any passat el doble d’intervencions per problemes d’habitatge

L'administració insular ha obert una nova oficina d'habitatge a Maó, fet que genera confusió amb l'IBAVI

Més d’un centenar de veïnats protesta a Son Bonet

La plataforma ha avisat que durant les properes setmanes continuaran amb les accions per reivindicar que aquell espai continuï sent...

Cinquena escultura que apareix pintada aquest mes a Palma

L'estàtua del cartògraf mallorquí Jafudà Cresques ha aparegut amb una mascareta de color negre pintada

Salut preveu vacunar 120.000 persones a la setmana

Aquest cap de setmana es començaran a vacunar els primers 1.500 docents a Mallorca