X

Alcúdia podria ser el primer municipi a tenir galeres elèctriques

L'Ajuntament ha modificat el reglament de transport per poder incloure aquests nous vehicles l'estiu que ve

12/12/2023

Alcúdia podria ser el primer municipi a tenir galeres elèctriques

Alcúdia podria ser el primer municipi a tenir galeres elèctriques la pròxima temporada turística. L’Ajuntament ha aprovat aquest dimarts la modificació del reglament de transport urbà per tal d’incloure aquests vehicles elèctrics. Els propietaris de les 10 llicències que té el municipi ja n’han provat alguns models.

Fins a València han viatjat els propietaris de les galeres d’Alcúdia per provar aquests vehicles. Només hi ha una empresa a Espanya autoritzada per homologar-les i l’objectiu del Consistori és suprimir les tradicionals, en compliment de la Llei de protecció animal.

L’avantatge en la incorporació d’aquestes galeres és que els propietaris hi estan d’acord. A més, segons la regidora Azahara Machado, “la substitució de les galeres tradicionals per elèctriques demostra que Alcúdia és un municipi compromès amb la Llei de protecció animal, que vol mantenir la imatge de zona turística sostenible sense haver d’eliminar llocs de feina”.

Les galeres costaran entre 16.000 i 20.000 euros, que assumiran els propietaris de les llicències. Avui al ple municipal s’ha aprovat per unanimitat la modificació del reglament de transport urbà per permetre la incorporació d’aquests nous vehicles. Alcúdia podria ser el primer municipi a posar en funcionament aquests models de galeres l’estiu que ve.

12/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris