X

Alcúdia millora la xarxa d’aigua del centre històric per reduir-ne les fuites

S'han fet 7 intervencions i s'ha reduït un 7% l'aigua que es malbaratava

05/02/2024

Maria Antònia Buades

Alcúdia ha aconseguit reparar fuites d’aigua de la zona del nucli antic. S’adapta, així, a les noves normatives, i dona compliment als objectius de rendiment hidràulic que marca el Pla Hidrològic de les Illes Balears. De moment, s’hi han fet 7 actuacions per no malbaratar aigua. Alcúdia és un dels municipis que més aigua perd a causa de les fuites, segons el darrer informe del Govern.

Les obres per reparar o substituir canonades que s’han fet al centre històric d’Alcúdia han reduït un 7% el percentatge de fuites d’aigua. Per detectar les rompudes, l’Ajuntament n’ha hagut de fer una campanya prèvia de detecció.

Segons els tècnics, la rompuda del camí de ronda on hi ha ubicada la murada ha suposat un estalvi de 480 metres cúbics d’aigua diaris, l’equivalent al consum d’aigua de 640 famílies en un dia. Moltes de les obres del centre històric són complicades per mor de la tipologia del terreny i la seva ubicació, i necessiten l’autorització del departament de Patrimoni del Consell de Mallorca.

Al carrer del Castellet, s’han aprofitat les obres d’empedrat per renovar un tram de 138 metres de canonades, i s’han posat 17 connexions de servei d’aigua i 7 vàlvules de pas noves. Així i tot, el Consistori reconeix que queda molta feina per fer per arribar a un subministrament òptim.

05/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris