X

Aleix Vidal-Quadras està ingressat, però estable, després del tiroteig de Madrid

La Brigada d'Informació de la Policia Nacional, experta en terrorisme i grups radicals, ha assumit la investigació del tiroteig

10/11/2023

Aleix Vidal-Quadras està ingressat, però estable, després del tiroteig de Madrid

Aina Riera Serra

Aleix Vidal-Quadras continua ingressat després del tiroteig que va patir aquest passat dijous capvespre molt a prop del seu domicili, a Madrid. El grup d’Homicidis de la Policia continua amb la investigació. Ara per ara, es descarten els motius ideològics.

Vidal-Quadras ha comunicat a la Policia que darrere del tiroteig que ha patit hi podria haver el règim iranià, a causa dels seus vincles amb l’oposició d’aquest país. Primer president i fundador de Vox, Vidal-Quadras manté relacions des de fa anys amb el Consell Nacional de la Resistència de l’Iran, un grup opositor al règim dels aiatol·làs.

Aquesta organització hauria finançat la creació i la campanya per a les eleccions europees de 2014 del partit de Santiago Abascal. Ahir a la nit, l’ambaixada de l’Iran a Espanya va fer públic un comunicat condemnant qualsevol mena de terrorisme, sense esmentar l’atac a Vidal-Quadras.

La Brigada d’Informació de la Policia Nacional, experta en terrorisme i grups radicals, ha assumit la investigació del tiroteig. Una de les principals hipòtesis apunta a un possible encàrrec comès per un professional, que, després de disparar l’expresident, hauria fugit.

Hores després, els agents policials trobaren una moto cremada en un paratge del municipi madrileny de Fuenlabrada. També s’analitzen les imatges d’unes càmeres de seguretat i un projectil, que podria ser de la pistola de 9 mil·límetres amb què dispararen a boca de canó a Vidal-Quadras.

L’expolític català, de 78 anys, es troba estable i sense risc vital a l’Hospital Gregorio Marañón, després d’haver estat intervingut quirúrgicament per una doble fractura mandibular. Està previst que els agents li prenguin declaració a l’hospital una vegada els metges ho autoritzin.

Notícies relacionades >

10/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris