X

Alerten de correus fraudulents que suplanten a l’Agència Tributària

Aquesta nova campanya té com a objectiu infectar els dispositius dels usuaris, per mitjà del phishing

07/05/2023

Alerten de correus fraudulents que suplanten a l’Agència Tributària

Redacció

L’Institut Nacional de Ciberseguretat (Incibe) ha identificat una campanya de distribució de correus fraudulents que suplanta a l’Agència Tributària mitjançant la tècnica de phishing amb el pretext de corregir unes dades.

El correu va acompanyat d’un enllaç, el qual descarrega un arxiu comprimit que conté un executable (arxiu.exe) amb un codi fraudulent, ha informat aquest divendres el Incibe en un comunicat. Aquesta nova campanya suplantant a l’Agència Tributària té com a objectiu infectar els dispositius dels usuaris. Es difon per mitjà del phishing, una tècnica d’enginyeria social, en la qual el correu distribueix, a través d’un enllaç, un malware conegut com AutoIT v3 Script.

En ser executat, aquest malware s’encarregarà d’utilitzar el sistema per adur a terme processos en segon pla, la qual cosa provocarà que el rendiment del dispositiu es vegi. La finalitat d’aquest atac és que l’usuari que rebi aquest correu alarmat pel missatge, descarregui i executi l’arxiu comprimit (.zip), fent que el malware entri en funcionament.

“Si has rebut un correu suposadament de l’Agència Tributària informant-te de la necessitat de corregir alguna dada, però no has entrat en l’enllaç i descarregat l’arxiu, marca’l com spam i elimina’l de la teva safata d’entrada”, ha recomanat el Incibe.

07/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris