societat

Creix el negoci de les cases d’apostes: 142 sales de joc a les Illes Balears

En el que duim d'aquest 2018, s'ha donat permís perquè se n'obrin 12 noves

Creix+el+negoci+de+les+cases+d%27apostes%3A+142+sales+de+joc+a+les+Illes+Balears

El sector del joc a les Balears no atura de créixer. Ara mateix, a les Illes, hi ha 142 sales de joc. En el que duim d’aquest 2018, s’ha donat permís perquè se n’obrin 12 noves. Són sales on es pot jugar i on també es poden fer apostes per Internet.

Precisament, el joc i les apostes en línia han augmentat molt en els darrers 5 anys. El 2013, hi havia 643.000 jugadors actius a Espanya i l’any passat, n’eren més del doble. Arribaven a 1.400.000 jugadors.

I la despesa supera més del doble. El 2013 es varen jugar 5.600 milions d’euros a tot l’Estat i l’any passat, la xifra augmentà fins als 13.300 milions.

L’any 2011 es va regular el sector del joc, però encara no s’ha desenvolupat la normativa referent a la publicitat. Per a l’associació Juguesca, que tracta l’addicció al joc, això és un perill. Constata un augment d’addictes al joc en línia: han passat de ser el 10% dels seus pacients a ser-ne la meitat. Alerta que hi ha un bombardeig publicitari sense control, i que els menors en són consumidors potencials. Des de l’associació demanen que es reguli i es limiti com la de productes addictius com l’alcohol i el tabac.

La patronal de les Sales de Joc, SAREIBA, ho veu diferent. Considera que cada empresa de joc ha d’autorregular-se i ha de fer-ho de manera responsable. Assegura que la taxa de ludopatia a Espanya és de les més baixes d’Europa.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Júlia Monge 10/10/2018

    Els darrers estudis sobre la prevalença del joc patològic a la població espanyola donen dades que estimen que entre un 1.4 i un 1.7 de la població es pot considerar afectada . Encara q només fos un 1%, com diu el sr Cruz, es tracta de 450.000 persones, a les que hem d.afegir els seus familiars que reben les conseqüències del problema de forma directa. És una dada realment preocupant i que va en augment,. Es necessiten intervencions preventives urgents per part del govern estatal i autonòmic. I també s’haurien de realitzar estudis de prevalença duits a terme per organismes independents no relacionats amb el sector del joc. I regular de forma adequada la publicitat, tal com reflexa aquest reportatge. Moltes gràcies.

  2. Gemma mestre 10/10/2018

    El joc patològic va en increment, no hi ha regulació i el pitjor es publicita com una forma de resoldre la vida econòmica o ser mes feliç.
    En la Salut publica, es dona poca atenció a aquestes patologies i es ben important que associacions com Juguesca, ho denuncien per estudiar una prevenció d’ aquest fet.

Cercador |


més contingut relacionat

Armengol demana que les empreses d’activitats no essencials també puguin acollir-se als ERTO’s

La presidenta del govern balear ha recordat que l'economia balear depèn del sector turisme i que aquesta petició pretén vetllar...

Els experts alerten: el tancament d’escoles agreuja les desigualtats educatives

Es calcula que un mes sense classes equival a un retard cognitiu de quatre mesos i mig pels infants més...

Els comerciants de Menorca demanen ajudes per fer front al lloguer dels seus negocis tancats

Els de temporada no poden optar a les ajudes estatals per a autònoms perquè dia 14 de març no estaven...

Ashome demana: ‘No cancel·lis les teves vacances, ajorna-les’

La campanya forma part d'un pla d'acció específic per pal·liar al màxim els efectes de la pandèmia contra el turisme