X

Alex Ceball explora el color i els límits de l’artista

'Color Theory' és la seva darrera exposició, que té la Bauhaus alemanya com a punt de partida

25/01/2022

Alex Ceball explora el color i els límits de l’artista

L’obra d’Àlex Ceball s’inspira en la cultura minoica, i en l’època blava de Picasso fent ús del blanc i negre, però aquest darrer any, ha volgut donar-li una nova perspectiva. Ha desenvolupat un treball d’investigació a partir de les teories del color de la Bauhaus alemanya, per després aplicar els resultats damunt el llenç.

“La meva intenció com a artista és no utilitzar artificis, i per fer-ho sa de ser molt respectuós amb el color, saber com funciona”, explica l’artista xilè.

El resultat són una sèrie d’obres, on no només s’enfronta a la figuració humana, sinó que experimenta amb la geometria i l’abstracció. Ceball intenta així eliminar la percepció estilística que té de la seva pròpia obra, i es planteja noves qüestions sobre el paper de l’artista.

“Perquè un artista hauria de voler ser reconegut?”, es demana Ceball. “Pens que és més important dominar les tècniques de l’ofici pictòric abans de cercar el reconeixement”, afegeix. Fins al 20 de març, podeu visitar l’exposició Color Theory a la vinoteca El Vinho de Palma. Una exploració del color, i els límits de l’artista.

25/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris