X

Alfonso Rodríguez planteja altres incentius per atreure funcionaris i cossos de seguretat de l’Estat a les Illes

El nou delegat del govern espanyol proposa, a banda del plus d'insularitat, que els illencs obtinguin més punts per poder treballar aquí

02/01/2024

Alfonso Rodríguez planteja altres incentius per atreure funcionaris i cossos de seguretat de l’Estat a les Illes

El nou delegat del govern espanyol a les Illes Balears, Alfonso Rodríguez, planteja altres incentius, a banda del plus d’insularitat, per fer les Illes atractives per als funcionaris de l’Estat així com els cossos i forces de seguretat. Així ho ha afirmat en una entrevista aquest dimarts al programa ‘Al Dia’ d’IB3. Rodríguez, exbatle de Calvià, creu que s’haurien de fer més flexibles les convocatòries per afavorir que els illencs tenguin més punts per poder quedar a fer feina aquí, o que venir a l’arxipèlag puntuï més en la carrera professional.

Pel que fa a la migració, la setmana de Nadal han arribat a les Illes 458 migrants amb barques irregulars, i el 26 fou el dia que més migrants han arribat a les costes de les Illes en tot el 2023: 150. Aqueixa setmana presenta la xifra més gran que hi ha registrada per aquestes dates. Un pic d’arribades massives que en el conjunt de l’any han estat manco que el 2022. Un canvi de tendència que ha destacat el delegat del govern espanyol i ha assegurat que les Illes disposen dels mitjans suficients per fer front a la ruta migratòria procedent del nord de l’Àfrica. Rodríguez ha manifestat la seva satisfacció per l’actuació extraordinària que creu que han fet durant la darrera setmana de l’any les forces de seguretat, que han hagut de gestionar l’arribada de desenes d’embarcacions a les Pitiüses, Mallorca i Cabrera.

De les queixes de l’Ajuntament de Palma, que assegura que els 20 milions d’euros de l’Estat per finançar la gratuïtat del bus són insuficients, Rodríguez creu que és el consistori qui ha d’assumir-ne la diferència. En l’àmbit polític, l’exbatle de Calvià ha explicat que molt probablement deixarà el càrrec de portaveu del PSIB-PSOE, en un context polític que considera de molta crispació. Enyora, ha dit, una dreta més moderada.

02/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT